Tristor, ràbia i unió en una nova concentració a la plaça de Sant Pere, en suport al Govern empresonat

Una de les manifestacions més tristes que ha viscut la plaça de Sant Pere de Berga. Potser per la gravetat dels fets, potser pel poc temps que ha passat des que s’ha conegut la notícia fins que la comarca s’ha concentrat. El cas és que avui l’empresonament de diversos consellers que a principis de setmana van ser destituïts ha sacsejat novament el país i el Berguedà no n’ha estat una excepció.

Un miler de berguedans d’arreu de la comarca s’han aplegat a la plaça de Sant Pere, com també ha passat en diversos ajuntaments del país. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ha encetat l’acte i ha carregat amb duresa contra “una nova acció de l’Estat espanyol contra Catalunya i les seves institucions”.

Acte seguit, una representant de les entitats sobiranistes ha llegit el manifest conjunt, redactat i difós per tot el país en qüestió d’hores, en una plaça de Sant Pere en silenci i alguna llàgrima de ràbia i impotència. Just després del parlament, la plaça ha viscut els aplaudiments més llargs dels últims anys: més de 3 minuts sense parar. Finalment, la multitud s’ha animat amb una sèrie de càntics proposats esporàdicament pels concentrats, i la concentració ha conclòs amb crits de “Llibertat!” i el Cant dels Segadors.

concentracio-2N-6

concentracio-2N-5

concentracio-2N-4

concentracio-2o-1

concentracio-2N