Berga, Patum

La Patum homenatja el ‘Mixu’ i Pep Carreras pel 12è aniversari del reconeixement de la UNESCO

La Patum homenatja el ‘Mixu’ i Pep Carreras pel 12è aniversari del reconeixement de la UNESCO
La regidora Mònica Garcia, el vocal patumaire Jordi Selga i el cap de colla Òscar Guijarro han presentat l'acte a la Casa de la Patum. MARC CANTURRI

El proper divendres 24 de novembre l’Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum homenatjaran Gregori Capdevila ‘Mixu’, ex-cap de colla de la Guita Grossa, i Pep Carreras, regidor de Cultura durant la transició. Ho faran en l’acte que cada any recorda la proclamació de la festa com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Tal com ja va passar l’any passat, Ajuntament i Patronat consoliden un format d’acte que dona un valor afegit a la commemoració. D’aquesta manera, l’acte comptarà amb la projecció de dos documentals d’entre 5 i 15 minuts de durada que reflectiran la implicació de Gregori Capdevila i Pep Carreras en la festa.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat en la roda de premsa de presentació de l’acte que el consistori vol aconseguir “una recopilació de diferents testimonis que donin recursos i idees per explicar la Patum”. Aquest any s’ha escollit Capdevila i Carreras d’entre una sèrie de propostes que van néixer en el si del Patronat “per edat i per les tasques que han realitzat i han quedat sempre a l’ombra”, segons la regidora.

Els dos documentals, ha dit Garcia, han estat elaborats per un dissenyador i productor audiovisual contractat per l’Ajuntament de Berga. L’any passat, en canvi, qui va treballar el guió va ser la pròpia regidoria de Patum. Sigui com sigui, un cop acabat l’acte, els audiovisuals quedaran en propietat del consistori i podran ser utilitzats per “difondre la festa i deixar documentació sobre la seva història per a les futures generacions”.

L’acte, que serà presentat pel comunicador berguedà Fermí Riu, se celebrarà el proper 24 de novembre, a partir de les 8 del vespre (20.00h), a la sala Casino de Berga.

Ajuntament de Berga Mònica Garcia Patrimoni Oral i Immaterial Patronat de la Patum Patum UNESCO

Estic amb tu

Comentaris