Nou representants del Berguedà, a les llistes per a les eleccions del 21-D

El Berguedà compta amb diversos representants a les llistes electorals del 21 de desembre a la circumscripció de Barcelona. Les eleccions al Parlament de Catalunya arriben en un moment polític delicat i a la comarca hi ha diverses persones disposades a treballar per resoldre’l. En concret, hi ha berguedans a la llista de Junts per Catalunya (encapçalada per Puigdemont), Esquerra Republicana (amb Junqueras al capdavant), la CUP, Catalunya en Comú, el PSC i el PP.

Les persones vinculades amb el Berguedà que tenen més possibilitats d’aconseguir cadira al Parlament són l’atleta Núria Picas, número 25 de la llista d’ERC a Barcelona; Queralt Fernández, número 32 de la llista republicana; o Joan Antoni López Noguera, número 18 de la llista del Partit Popular.

A banda, el gironellenc Lluís Vall concorrerà a les eleccions com a número 50 de la llista de Junts per Catalunya, amb Carles Puigdemont i Jordi Sànchez al capdavant. Vall és l’únic representant de la comarca en aquesta llista.

Des d’ERC, a banda de les posicions de Núria Picas i Queralt Fernández a la primera meitat de la llista, el partit també s’ha decantat per la puigreigenca Alba Camps en el lloc 56. D’aquesta manera, el partit republicà és el que compta amb més representants comarcals.

També hi ha berguedans a la llista de la CUP, malgrat que ocupen posicions simbòliques. Roser Valverde és la número 60 d’una llista que encapçala Carles Riera. També hi és l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ocupa el 72è lloc, just per sobre del regidor vigatà Joan Coma. L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, és el número 48.

Des de Catalunya en Comú -amb Xavier Domènech al capdavant- el regidor de Berga Joan Torres serà l’únic representant de la comarca. Ho farà en la posició 63 de la llista.

I finalment, des de l’aliança entre el PSC i Units per Catalunya, l’exalcaldessa de Saldes Dolors González serà en el lloc 66 de la candidatura. González serà en una llista que encapçala Miquel Iceta però també compta amb candidats de l’antiga Unió Democràtica, com el vigatà Ramon Espadaler.

X