Gironella acull aquest dissabte una ronda d’obres de microteatre pel barri vell

Gironella prepara un dissabte de microteatre pel casc antic. L’Ajuntament i la xarxa de suport a projectes teatrals Testimoni Escènic organitzen el Festival Test, una ronda de representacions per per a escenaris inusuals del barri vell gironellenc. Des de les 16.30h fins gairebé les 19h de la tarda, quatre obres curtes es faran simultàniament a l’Arxiu Municipal, Església Vella, l’antiga presó i en un pis particular del carrer del Roser.

Segons ha explicat el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, en roda de premsa, la trobada amb tots els assistents serà a 2/4 de 5 de la tarda (16.30h) just davant l’Ajuntament. Des d’allà, l’organització farà petits grups, d’entre 10 i 30 persones, que començaran la ronda de microteatre. “Quan s’acabi un espectacle, cada grup canviarà d’ubicació per veure’n un altre”, ha recalcat Vall.

La iniciativa és la consolidació de la cooperació entre Testimoni Escènic i l’Ajuntament de Gironella, una relació que ja va començar en la passada edició del Culturitza’t. Testimoni Escènic és una mena de borsa de projectes “que necessiten un espai on exhibir-se”, ha explicat David Santamaria, coordinador del festival Test a Gironella.

Gironella va posar a disposició del festival quatre espais del barri vell amb la voluntat de “dinamitzar-hi l’activitat”. A partir d’aquí, la coordinació de la xarxa va fer una selecció dels seus projectes i va proposar diverses opcions al consistori. D’entre aquesta selecció, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament va triar les representacions que més van encaixar amb les seves pretensions. “Ens sentim els mecenes d’aquests projectes, ja que nosaltres col·laborem econòmicament perquè puguin posar a la pràctica la feina que fan”, ha dit Lluís Vall.

Els espectacles

El furt, Georgina Llauradó

Drama còmic, 20 minuts. Direcció: Aleix Fauró. Dramatúrgia: Elena Serra.

Lloc: Arxiu Municipal

Argument: Una dona aparentment normal pot arribar a cometre un crim objectivament violent.

Prayer for Quiet, Ill Capello Rosso + Cuerpo transitorio

Drama, 25 minuts. Actors: Michela Alello i Rosana Barra. Direcció: Michela Alello.

Argument: Una dona desitja acostar-se a la mort. Al mateix temps, desitja acostar-se a l’amor. El vent fa l’amor amb ella. Ella es converteix en ruïnes. S’ofega.

Lloc: Església Vella

Hey Soul Syster, Cia Farràs

Comèdia, 15 minuts. Actors: Maria Ballús, Lisa Reventós i Mar Solà. Direcció: Míriam Puntí. Dramatúrgia: Mar Solà.

Lloc: Pis particular, carrer del Roser, 11.

Argument: La Marta, la Núria i la Mia van fer una promesa a 3r de primària. Serien amigues per tota la vida. Tant amigues que van escriure en un paper què farien de grans i van fer la promesa de no llegir-lo fins a 3r de carrera.

Rodeo Road, La Meybes

Drama, 15 minuts. Actors: Berta Pipó i David Bo. Dramatúrgia i direcció: David Bo.

Lloc: Antiga presó.

Argument: Estiu de 1943. Chodds Ford, Pennsylvania. Lucille i Martin esperen en un bosc prop d’una granja. Com àngels anunciadors, són els portadors d’una notícia molt important: però els àngels ni de lluny tenen tants dubtes. Una de les obres més icòniques del pintor Andrew Wyeath cobra vida en aquest relat del cor dels Estats Units durant la Segona Guerra Mundial.

X