L’AquíBerguedà dedica el calendari 2018 a Joan Cortina i els anys 60 i 70 al Berguedà

Una mirada del Berguedà dels anys 60 i 70, els darrers anys de dictadura. Aquest és el pal de paller del calendari 2018 editat per l’equip de Bífidus Produccions, l’empresa que també gestiona l’Aquí Berguedà. Enguany Bífidus homenatja Joan Cortina Serra, un fotògraf nascut a Manresa però que va viure sempre a Berga.

Cortina es va aficionar a la fotografia des de ben jove. Malgrat tot, avui en dia la seva biblioteca és molt dispersa i, per això, el calendari pren encara més valor. Tal com explicar l’arxiver de Berga, Xavier Pedrals, en el pròleg del calendari, “recuperar les seves imatges és un deute per compensar la dedicació a fer memòria gràfica de la ciutat i l’entorn”.

Com cada any el calendari de l’Aquí Berguedà ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Berguedà a l’hora de recollir la documentació necessària. També hi ha col·laborat, com és habitual, l’empresa berguedana Foto Luigi, que amb el seu valuosíssim arxiu, ha permès treure a la llum les millors fotografies de Cortina per il·lustrar els diferents mesos de l’any 2018.

Presentació i exposició fotogràfica

La presentació del calendari de Bífidus Produccions tindrà lloc el proper dimecres, 29 de desembre, a les 19h del vespre, al Pavelló de Suècia. L’acte també servirà per inaugurar una exposició fotogràfica de Francesc Escobet, que es podrà veure al vestíbul de l’Arxiu Comarcal del Berguedà fins el 31 de gener. Això sí, només estarà oberta al públic en dies feiners, de 9 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 4 a 6 de la tarda. La mostra mostrarà les fotografies que apareixen en el calendari, així com també altres retrats de Cortina que donen pistes de la seva vida, el seu estil fotogràfic i, sobretot, del dia a dia a la comarca en aquella època.

Distribució

El calendari es pot aconseguir de forma gratuïta als establiments i comerços que han col·laborat en la seva edició. En concret, se n’han fet 5.000 exemplars que es repartiran a l’Ajuntament de Bagà, l’Ajuntament de Gironella, Aluminis Mitjavila, Automòbils C-16, Bar Asturias, Bar Restaurant Cal Parera, Bar Restaurant l’Estació del Carrilet, Ber3 Construccions, BLED Technology, Cafeteria Ski, Cansaladeria Colell, Cèlia Ordàs Estilistes, Centre Podològic M. Teresa Velilla Muixí, Centre Veterinari del Berguedà, Comercial Molí de Castell, Comestibles Maria Costa, Cristalbox, Edubòtics, El Sardà, Elèctrica Orriols, Enric Juan Maquinària, Estic amb tu, Estudi Jurídic Econòmic Serarols & Associats, Extintors Molera, Farmàcia Àlvarez-Saz, Farmàcia Nova del Vall, Feli Alumini i Vidre, Forn Artesà l’Espurna, Foto Vídeo Luigi, Fusteria Germans Badia, Giser XXII Empresa constructora, Higiensec, Immollac Gestió, Instal·lacions GR, Mobles Sari, Monserveis, Mudances Casas, Òptica Caballé, Ortopèdia Álvarez Saz Cabra, Peixateries Mediterrània, Pintors Pep i Lluc, Planxisteria Lluís, Ramaders de Muntanya del Berguedà, Ríos Running Berga, Rostisseria El Vall, Solucions Dentals Berga, Tapisseries Alfil, Taxis Rafel, Tendals Massanés i Vedruna Berga. També es pot veure de forma digital al web de Bífidus Produccions.

106956_11813-tren-al-pont-de-Pedret-4_9_64-Medium-960x540

X