El glaç provoca una allau de caigudes a Gironella i el CAP demana que s’extremi la precaució

Les glaçades a Gironella estan propiciant un matí frenètic pels serveis d’emergències de Gironella. Fins a mig matí, el personal de l’ambulatori de Gironella ha hagut de fer fins a 10 intervencions a vilatans -sobretot d’edat avançada- per caigudes, relliscades i cops com a conseqüència del gel que s’acumula als carrers del municipi.

Per això, el CAP ha volgut alertar del perill de les gebrades a tota la població. Segons han explicat, el fet que el Llobregat passi pel mig de Gironella fa que els carrers quedin glaçats amb facilitat i, això, avui ha propiciat un vendaval d’urgències a l’ambulatori. De fet, diuen, la baixada de les temperatures i el glaç afecten, no només a les zones properes al riu, sinó a tot el municipi.

Per tot plegat, els professionals de l’ambulatori recomanen als vilatans que extremin la precaució a primera hora del matí, sobretot en el cas de les persones grans, a qui recomanen “no sortir de casa excepte en casos d’extrema necessitat”.

Actualització 14.00h.

Minuts després de la publicació d’aquesta informació, l’alcalde de Gironella, David Font, ha recalcat via Twitter que des de les 7 del matí la brigada municipal està escampant sal i delimitant les zones de pas per evitar noves caigudes.

fred glaç gel carretera glaçat gebre

fred glaç gel carretera glaçat gebre

fred glaç gel carretera glaçat gebre

X