Gironella instal·la dos nous desfibril·ladors, a l’espai Sant Tomàs i a l’escola de Cal Bassacs

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA): un, a l’espai Sant Tomàs; i l’altre, al costat de l’Escola Sant Marc – Bassacs. L’objectiu no és altre que convertir el poble en un municipi cardioprotegit, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Els nous dispositius se sumen als sis que ja hi havia instal·lats al municipi. En concret, la resta de desfribril·ladors són al camp de futbol, el pavelló, la biblioteca, l’Ajuntament, l’Escola Gironella i el portable que porten els agents de policia locals al seu vehicle.

La regidora de salut pública, Mª Teresa Terricabres, ha explicat que la intenció de l’ajuntament és arribar fins els 18 desfibril·ladors, garantint així que n’hi hagi a prop dels centres educatius, i en tots els barris i colònies del municipi. Si ho aconsegueixen, Gironella es convertirà en un municipi totalment cardioprotegit, ha dit Terricabres.

A banda de la instal·lació de DEAs, en els darrers anys l’Ajuntament de Gironella, en cooperació amb la Diputació de Barcelona, ha impulsat cursos gratuïts i oberts a la ciutadana sobre primers auxilis i el funcionament dels dispositius DEA.

Què és un DEA?

Els desfibril·ladors (DEA) són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratòries. El dispositiu identifica les arítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.