Gironella retorna 300.000 euros a Banc Sabadell i valora obrir un compte a Caixa d’Enginyers

L’Ajuntament de Gironella fa setmanes que ha retornat al compte del Banc Sabadell els 300.000 euros que a principis d’octubre va traspassar a la Caixa davant el trasllat de seu del Sabadell fora de Catalunya. En canvi, hores després, quan la Caixa va anunciar que traslladava la seva seu social a València, el consistori no va fer cap altre moviment. Aquest és precisament un dels temes pels quals va preguntar l’oposició en el passat ple de gener.

L’alcalde, David Font, ha explicat a l’Aquí Berguedà que, quan va sortir la notícia, Catalunya es trobava en “uns moments de molta intensitat” i, per això, va creure oportú fer públic un moviment de diners que fan “habitualment”: “centralitzar diners en una de les entitats bancàries per facilitar els pagaments”. Dies després, quan el govern va fer una crida a la calma, l’Ajuntament va reconsiderar les possibles alternatives i van retornar els diners al Banc Sabadell.

A més, ha explicat el batlle, van aprofitar l’ocasió per “renegociar condicions” de diversos projectes amb totes dues entitats, tant la Caixa com el Sabadell. De fet, un d’aquests acords ha sortit a la llum aquesta mateixa setmana: els 10.000 euros que la Caixa concedeix a l’Ajuntament per rehabilitar i obrir el segon pis social a Gironella.

Un nou compte a Caixa d’Enginyers?

David Font també ha assegurat que l’Ajuntament ha iniciat converses amb Caixa d’Enginyers per començar-hi a treballar. L’entitat, però, és una cooperativa de crèdit que posa una condició als seus clients per obrir-hi un compte: han de comprar una participació i fer-se accionistes de la caixa.

Per això, el govern gironellenc ha encarregat un informe als serveis tècnics de l’Ajuntament per assegurar-se que el consistori pot convertir-se en accionista de la caixa. En aquest sentit, Font ha recalcat que, si l’informe és positiu, la idea tirarà endavant; però si finalment no ho és, la descartaran.