Un equip de berguedans busca diners per fer per segon cop els 100 quilòmetres de la Trail Walker

Aquest any hi tornen. L’equip Berguedà Solidari afrontarà el proper abril per segon any consecutiu els 100 quilòmetres de la Trail Walker entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. Ingacio Hierro, Agustí Quesada i Rafael Costa segueixen al grup i estan pendents d’una incorporació per suplir la baixa de Toni Baños, que enguany no hi podrà participar. La primera opció és Joaquim Torres, que està pendent de recuperar-se d’uns problemes físics. Si finalment no pot prendre la sortida, Enrico Mancuso completarà el grup. A banda, Lluïsa Herreras tornarà a formar part de l’equip de suport, però ho farà amb Francesc Peñaranda, que enguany substitueix Joan Antoni Hernández Vinagre. Tot plegat, amb un objectiu: fer els 100 quilòmetres de cursa en menys de 32 hores.

Però, tal com ja succeïa l’any passat, l’organització de la Trail Walker posa una condició indispensable perquè un equip pugui prendre la sortida, el dia 14 d’abril: ha d’aportar 1.500 euros en donatius. L’any passat l’equip va comptar amb el suport de Rotary Club, que va finançar una part important d’aquests diners. Aquest any, però, l’entitat invertirà en altres projectes solidaris i l’equip de la Trail Walker ha pensat una alternativa per arribar als 1.500 euros abans del dia de la cursa: sortejaran tres samarretes signades per la plantilla del FC Barcelona, l’atleta Núria Picas i el futbolista Xavi Hernández.

Des de fa uns dies, l’equip ven butlletes per poder participar en el sorteig. Hi haurà tres guanyadors –un per cada samarreta- i es coneixeran el 7 d’abril, en el sorteig de la Loteria Nacional. La samarreta signada per la plantilla del Barça serà per al comprador de la butlleta que coincideixi amb els tres últims números del primer premi. La samarreta de la Núria Picas, per a qui tingui la butlleta que coincideixi amb els tres últims números del segon premi. I la samarreta signada per Xavi Hernández, per a la persona que tingui la butlleta en combinació amb les últimes xifres del tercer premi. La venda de butlletes ja està en marxa: l’equip n’ha fet 1.000 i cadascuna val 2 euros.

DSC06337

Però aquesta no és l’única manera de col·laborar amb el projecte Berguedà Solidari. De fet, l’equip fa un mes que recapta diners a través de la web d’Oxfam Intermón. Tal com ja passava l’any passat, tothom pot fer aportacions a través d’un SMS al 28018 amb el text TW G19. Cada missatge aportarà 1,20 euros a l’organització i aquests diners s’afegiran directament al comptador de l’equip Berguedà Solidari. “És un cafè”, anima Ignacio Hierro.

A banda, hi ha l’opció de fer donacions més grans a l’equip a través de la mateixa pàgina web. La campanya està sent un èxit: en menys d’un mes, i sense comptar els diners que l’equip farà amb la venda de butlletes per la rifa de samarretes, s’han aconseguit 501 euros, és a dir, més d’una tercera part del que s’ha de recaptar abans del 14 d’abril.

X