Nous aparcaments, asfaltats i reductors de velocitat a Gironella per millorar la mobilitat

L’Ajuntament de Gironella està asfaltant durant aquest febrer 6.100 m2 del municipi. També els pintarà i incorporarà diversos reductors de velocitat (bots). Les actuacions formen part del pla anual per adequar la pavimentació de diversos espais i carrers del municipi que estan totalment urbanitzats, però que la seva calçada està en estat deficient. Es tracta de la carretera de Bassacs (des de Sant Antoni fins a l’inici de l’Avinguda Catalunya), la baixada del polígon industrial Cal Guinyola, la plaça de la Barceloneta, un tram del carrer Barcelona i l’esplanada de la font del Tirai (esplanada del ‘Ja S’hi Val’).

A banda, es preveu millorar espais de la via publica per donar més seguretat tant al trànsit de vehicles com de vianants, i condicionar noves zones d’aparcament per millorar la mobilitat i circulació de vehicles. En aquest sentit, s’ordenaran els aparcaments del carrer Verdaguer, el carrer Estudis Bassacs, el carrer de Barcelona i el carrer Miquel Martí i Pol.

Un cop acabades les obres, en un màxim de 10 dies, el carrer Verdaguer serà unidireccional, sentit nord, i disposarà de places d’aparcament en bateria. El mateix passarà a Cal Bassacs, al carrer Estudis Bassacs, Barcelona i Miquel Martí i Pol, que seran unidireccionals amb aparcaments en bateria. També es farà un repàs i s’ampliarà la zona d’aparcaments senyalitzats a l’entorn del nucli històric.

Aquestes actuacions donen continuïtat les obres de millora de la via pública que el consistori va dur a terme al maig del 2017 i responen a les millores recollides a l’estudi de mobilitat de Gironella elaborat per la Diputació de Barcelona. Les obres tenen un cost de 144.844,61€ que són assumits íntegrament amb recursos municipals.

Per a la primera tinent d’Alcalde i la regidora d’Entorn Urbà, Obres i Serveis i Barris i Colònies, Sílvia Corbera, aquestes actuacions presenten una millora substancial per a tots els veïns i permeten una reorganització de les vies amb benefici del vianants i també dels conductors.

L’esplanada del ‘Ja S’hi Val’ es reforma completament

L’esplanada de la Font del Tirai, més coneguda com l’esplanada del Ja S’hi Val, es reforma de dalt a baix. La nova zona d’aparcament estarà pavimentada i inclourà més de 20 aparcaments en bateria per a cotxes. A més, es construirà una vorera i una zona enjardinada que separarà la zona d’aparcaments de la zona de vianants.

Dos nous reductors de velocitat

D’altra banda, s’incorporaran dos reductors de velocitat: un pas elevat de vianants a la carretera de Vic per a poder regular la velocitat d’aquesta via; i un element reductor de velocitat tipus “esquena d’ase” (bot arrodonit) al barri de la Font dels Torracs.

asfaltat-gironella-2018

X