Gironella renova el conveni amb la Residència Sant Roc per facilitar l’accés dels gironellencs al servei

L’Ajuntament de Gironella i la Fundació Residència Sant Roc han renovat i ampliat el conveni de col·laboració per facilitar l’accés dels vilatans a la residència. Gràcies a l’acord, vigent des del 2003, el consistori gestiona els ajuts econòmics d’allotjament residencial diürn temporal o d’estades en habitatges tutelats a persones grans.

La regidora d’Atenció a les Persones, Teresa Terricabres, afirma que la pròrroga de la col·laboració garanteix que els gironellencs puguin disposar d’aquest servei, i afegeix que complementa les ajudes per obtenir una plaça pública a la residència a través de la Generalitat. Terricabres valora molt positivament aquesta col·laboració ja que des del 2003 se n’han beneficiat unes 20 persones, i en els últims 5 anys l’ajuntament hi ha destinat aproximadament 90.000 euros.

La iniciativa, pionera en aquest àmbit, contempla ajuts econòmics destinats a aquelles persones en situació de màxima necessitat i dependència, que després d’un informe tècnic valoratiu de l’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS), compleixen els requisits necessaris per ser-ne beneficiaris.

Enguany, el consistori hi destina uns 25.000 euros, que juntament amb l’aportació econòmica de la Fundació Sant Roc, l’ajut pot arribar a cobrir el 100% de la quota del servei.

conveni_social

X