Gironella, Societat

Gironella renova el conveni amb la Residència Sant Roc per facilitar l’accés dels gironellencs al servei

Gironella renova el conveni amb la Residència Sant Roc per facilitar l’accés dels gironellencs al servei
MARC CANTURRI

L’Ajuntament de Gironella i la Fundació Residència Sant Roc han renovat i ampliat el conveni de col·laboració per facilitar l’accés dels vilatans a la residència. Gràcies a l’acord, vigent des del 2003, el consistori gestiona els ajuts econòmics d’allotjament residencial diürn temporal o d’estades en habitatges tutelats a persones grans.

La regidora d’Atenció a les Persones, Teresa Terricabres, afirma que la pròrroga de la col·laboració garanteix que els gironellencs puguin disposar d’aquest servei, i afegeix que complementa les ajudes per obtenir una plaça pública a la residència a través de la Generalitat. Terricabres valora molt positivament aquesta col·laboració ja que des del 2003 se n’han beneficiat unes 20 persones, i en els últims 5 anys l’ajuntament hi ha destinat aproximadament 90.000 euros.

La iniciativa, pionera en aquest àmbit, contempla ajuts econòmics destinats a aquelles persones en situació de màxima necessitat i dependència, que després d’un informe tècnic valoratiu de l’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS), compleixen els requisits necessaris per ser-ne beneficiaris.

Enguany, el consistori hi destina uns 25.000 euros, que juntament amb l’aportació econòmica de la Fundació Sant Roc, l’ajut pot arribar a cobrir el 100% de la quota del servei.

Estic amb tu

conveni_social

Ajuntament de Gironella Fundació Residència Sant Roc

Comentaris