Els ramaders del Berguedà comencen a rebre els ajuts del 2017: 193.586 euros cap al sector de boví de llet

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu aquest divendres, 16 de febrer, el pagament del 90% de l’import de l’ajut associat al sector de boví de llet de la campanya 2017. En concret, ha pagat més de 6,5 milions d’euros, repartits entre 541 beneficiaris d’arreu de Catalunya. El 10% que resta es preveu pagar durant el mes de juny.

El Berguedà és la segona comarca de la Catalunya central que ha rebut més diners, ja que també és un dels grans punts de les comarques centrals pel que fa a la ramaderia bovina. La comarca ha rebut 193.586 euros, repartits entre diversos ramaders. La comarca més destacada a la demarcació és Osona: hi van a parar prop d’1,25 milions de l’ajut.

Amb aquest pagament, el Departament d’Agricultura i Ramaderia comença a fer efectius els ajuts associats a agricultors i ramaders de la campanya 2017. Es preveu que al llarg del proper quadrimestre uns 24.000 pagesos i ramaders rebin l’import de les ajudes sol·licitades l’any 2017.

Així, es pagarà l’ajut al boví de llet a 522 beneficiaris, i també als ramaders de boví de llet i de boví d’engreix que l’any 2014 disposaven de drets especials.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de Política Agrària Comuna (PAC), estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i van destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.