Més de 700 persones i 16 comparses participen en una rua de Carnaval de Gironella passada per aigua

Més de 700 persones i un total de 16 comparses han participat en la rua de Carnestoltes d’aquest dissabte a Gironella, que es va haver suspendre pel mal temps quan tot just feia una hora i mitja que havia començat. Malgrat tot, el regidor de Festes, Lluís Vall, ha celebrat que els minuts de rua van ser “un èxit” i ha destacat que les cinc xarangues i el grup d’animació que van acompanyar les comparses van estar a l’alçada i van ser de molt de nivell.

El concurs de comparses va comptar amb 11 participants en categoria local i 5, en la forana. El primer premi del concurs se’l va endur Casino Kambüa; el segon va anar a parar a Natació (des)sincronitzada; i el tercer, cap a Astèrix i Obèlix a Hispània.

Pel que fa al concurs a la millor disfressa, el primer premi va ser per a El pinxu li va dir al panxu, de la llar d’infants Estel Gironella; el segon, per a Les vespes YEYE; i el tercer, per a la Tribu Masai, de l’escola FEDAC de Gironella. El premi de les comparses foranes va ser per a la Farmaloka, d’Olvan.

La festa va continuar a la nit, amb el Carnabars que va recórrer els bars del poble per acompanyar la gent fins al Local del Blat. Allà, s’hi va celebrar el festival Gironella ho peta, amb el grup de versions Hey Pachucos, MonDJ i Parèntesis Grup.

Més enllà de la rua, Gironella ha viscut quatre dies d’actes de disbauxa i oci. La diversió va començar dijous amb la botifarrada, el concert al Casal de la Gent Gran “La Llar”, l’arribada de La Perla a Gironella i la celebració d’un ple fictici per traspassar els poders d’alcaldia a La Perla. També es va recuperar l’històric concurs de mascotes, amb 6 participants. El premi se’l va endur Otto el trapella, disfressat de víking.

concurs_mascotes_carnestoltes_gironella

Divendres va ser el dia dels més petits. Al matí, es va celebrar la rua infantil escolar i la discoteca per als escolars del poble.  Al vespre, l’activitat va seguir al Local del Blat amb la Glitter Party Kids i la Big Glitter Party, que van omplir de purpurina tots els racons del Local del Blat.

Dissabte al matí va arribar el torn dels comerços amb la celebració del concurs d’aparadors. El jurat, que comptava amb la presència de la Mega Pubilla per segon any consecutiu, va atorgar el primer premi a Paganisme, de la botiga Faura, el segon premi a Àfrica protesta, de la perruqueria i estètica Txus, i el tercer premi a Hot, de la perruqueria Sandra. Enguany, com a novetat, es va celebrar el primer concurs de balcons obert a tot el poble. El premi se’l va endur el balcó Nit i dia, de la Margarita Ballonga.

I per acabar d’arrodonir quatre dies de festa i xerinola, diumenge a la tarda més de 400 persones van gaudir de l’espectacle Audiència i-real de Toni Albà, que va portar als assistents a una audiència amb el rei Joan Carles I.

rua_infantil_carnestoltes_gironella

X