L’Ajuntament d’Avià esmicola les previsions i rep 88 propostes per al pressupost participatiu

L’Ajuntament d’Avià ha rebut 88 propostes per als pressupostos participatius impulsats per primer cop aquest any. Entre aquestes propostes, n’hi ha 12 que surten de les escoles i s’emmarquen dins la subpartida de 7.000 euros destinada a pressupostos infantils. Per a les 76 propostes restants hi ha 63.000 euros disponibles.

La majoria de propostes són de caire esportiu. Per exemple, els avianesos han demanat la millora de les instal·lacions del pavelló, la creació de pistes de tenis o pàdel al municipi o la implementació d’una zona d’esport per a gent gran al carrer. A banda, també destaca el reclam d’un pipi-can davant la presència reiterada de defecacions de gos a la via pública.

La presentació de propostes ha superat de llarg les expectatives de l’àrea de Participació Ciutadana. La regidora Sara Subirana, ha explicat que, per al consistori, rebre entre 30 i 40 idees ja hagués estat un èxit. “N’hem rebut més del doble i no ens ho esperàvem per res”, reconeix. A banda, Subirana ha destacat que les propostes venen de totes les edats, tant de residents joves com de persones d’edat avançada.

Les propostes es podien presentar presencialment, a l’Ajuntament, o bé de manera telemàtica. Finalment la majoria que s’han rebut han arribat a la regidoria per la via telemàtica i només 13, a banda de les escoles, han estat entrades des de les oficines municipals.

El camí que queda per endavant

La presentació de propostes era la primera fase del procés participatiu per decidir en quines accions s’inverteixen els 70.000 euros del pressupost. Ara, ha explicat Subirana, es faran dues assemblees per debatre les idees que hi ha sobre la taula, aquest dissabte, dia 24 de febrer (11.30h), i dijous de la setmana vinent, dia 1 de març (20.30h). A les assembles, obertes a tothom, els participants podran llegir totes les idees i s’agruparan les que vagin en la mateixa línia. A tall d’exemple, la regidora ha assegurat que diversos vilatans han presentat propostes sobre la necessitat d’una zona d’esport per a gent gran. De totes, se’n farà una.

Més endavant, vindrà la fase del filtratge tècnic, on es preveu descartar un gruix important de les idees. “N’hi ha algunes que no són inversions, i d’altres que no són competència de l’Ajuntament”, ha explicat Subirana. Serà el pas previ a iniciar el període de votacions.

X