Medi Ambient

La recollida de residus porta a porta al Berguedà s’endarrereix però no s’encalla

La recollida de residus porta a porta al Berguedà s’endarrereix però no s’encalla

La recollida porta a porta al Berguedà haurà d’esperar uns mesos. Així ho ha confirmat a aquest diari el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, que ha recalcat que el procés “no està encallat” però es posarà en marxa més tard del que estava previst.

El sistema burocràtic del país és el principal causant d’aquest endarreriment. Segons Francàs, la posada en marxa del porta a porta no perilla i hauria de ser una realitat a tota la comarca a principis de tardor, a molt estirar. Abans, però, el Consell Comarcal del Berguedà preveu fer uns dos mesos de campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus porta a porta, abans de posar-lo en funcionament.

Ara mateix el Consell té el material i els diners per desplegar definitivament el sistema, però ha de solucionar termes contractuals amb empreses vinculades a la recollida. També s’estan acabant d’ajustar punts del pressupost que s’hi destinarà, ha dit Francàs. El proper dimecres, per cert, el Consell Comarcal preveu aprovar el pressupost d’aquest 2018, que inclourà una partida important per desenvolupar el porta a porta.

I quan s’hagin passat tots aquests tràmits administratius, el Consell preveu posar en marxa la campanya informativa a peu de carrer per explicar els detalls del nou sistema a tots els berguedans. Es faran xerrades, hi haurà tècnics al carrer informant del funcionament i es distribuiran els cubells especials a tots els productors de residus. “No ho desplegarem d’un dia per l’altre, és un canvi radical per a molts berguedans i cal anar amb compte”, ha recalcat Francàs.

Passada aquesta etapa, el sistema entrarà en funcionament. Primer, a Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola; després, a Cercs, Avià i Berga; i finalment, a Gironella, Puig-reig, Casserres i Olvan. En principi, segons Francàs, el desplegament per tots els municipis es farà en aquestes tres fases però amb agilitat. “La idea és que quinze dies després de començar a l’Alt Berguedà, ho despleguem al centre de la comarca, i al cap de poques setmanes, al Baix”, ha assenyalat el conseller.

Sigui com sigui, serà més tard del que es preveia inicialment: a l’Alt Berguedà el sistema hauria d’haver començat a principis d’any; a Cercs, Avià i Berga, abans de Setmana Santa; i al Baix Berguedà, entre finals de primavera i principis d’estiu. “Serà més tard del que a mi m’agradaria, però serà”, ha confirmat Francàs.

Consell Comarcal del Berguedà Francesc Xavier Francàs Porta a porta Residus

Estic amb tu

Comentaris