First Stop

Directe

El ple del mes de març a l’Ajuntament de Berga, en directe

El ple del mes de març a l’Ajuntament de Berga, en directe
FINALITZAT
Última actualització fa 2 anys
21:52
Final del ple

El ple acaba després de gairebé dues hores de sessió.

21:50
Pujals demana que el pressupost augmenti progressivament les ajudes a l'escola pública

El regidor d'ERC celebra que el compromís del govern amb ERC d'aportar 23.000 euros a les escoles públiques de la ciutat s'ha complert, però demana que vagi a més de cara als propers pressupostos. "Per les escoles, aquestes xifres acaba quedant en res, i és bo que anem augmentant les ajudes any rere any", diu. L'alcaldessa hi coincideix. Sembla que els dos grups miren en la mateixa direcció.

21:41
Ermínia Altarriba, sobre el canvi de dates de la fira de Maig: "Els antecedents no són gens bons"

La regidora d'ERC recupera el prec fet fa uns minuts pel banc del PDeCAT-CDC, i recorda que el canvi de dates ja s'havia fet i no va sortir bé: un cop, perquè no es va avisar als expositors; i l'altre, perquè no es va comunicar bé. Per això, considera que no és bo fer-ho tot amb precipitació.

21:24
Mònica Garcia: "Vaig respondre en concordança amb la duresa de les acusacions"

Mònica Garcia assegura que el seu retret anava cap al regidor Minoves, no pas cap a Ortega, que afirma sentir-se "ofesa". La regidora de Cultura creia que era la primera vegada que el regidor em preguntava per l'àrea de Cultura. Ha resultat ser la segona, segons la documentació d'Ortega. "Van ser unes acusacions dures (se'm va acusar de no interessar-me per la cultura popular) i vaig respondre en concordança amb la duresa de les acusacions", diu Garcia. La regidora Garcia es reafirma en tot el seu argumentari, però lamenta que la regidora Ortega s'hagi sentit ofesa.

21:16
Ortega: "Hem fet més d'una quarantena d'intervencions relacionades amb la cultura"

La regidora Ortega treu del calaix unes intervencions de la regidora de Cultura, Mònica Garcia, on retreia al PDeCAT-CDC no haver preguntat mai per cultura. Ortega les ha buscat i ha posat de relleu que n'han fet més d'una quarantena d'intervencions a nivell de cultura. Preguntes sobre les festes culturals de la ciutat, a nivell de premis de cultura, espais de reserva del museu, la Patum, el convent de Sant Francesc, l'arxiu històric i comarcal, les distincions cap a Lluís Torner, els plans de treball per a la regidora de cultura, l'entorn del pavelló de Suècia, les activitats al carrer Major, etc.

21:06
Biarnés: "Si es vol que el canvi de dates de la fira sigui per sempre, s'havia d'haver parlat amb tothom"

La Fira de Maig canvia de dates aquest any: es deslliga de l'1 de maig i serà el primer cap de setmana, el 5 i el 6 de maig. "Si això es vol que tingui continuïtat, el normal és que hagués estat parlada i debatuda amb tothom: amb empresaris i amb grups municipals", diu Biarnés (PDeCAT-CDC).

21:00
Més informació sobre la moció de l'hospital en les properes hores

L'Aquí Berguedà ampliarà informació en les properes hores. Rèpliques de l'alcaldessa, visions de l'oposició i acords definitius amb esmenes. Tot això, en breu, a aquibergueda.cat.

20:58
S'acorda fer un petit canvi a la moció: el pagament es farà efectiu el segon trimestre

La moció exigia que el pagament es fes abans d'acabar el primer trimestre del 2018, és a dir, abans de finals de març. L'alcaldessa, Montse Venturós, demana si es pot canviar la moció i posar el segon trimestre perquè encara no hi ha pressupost. Els treballadors diuen que sí però amb una condició: volen un compromís per escrit abans que acabi el març. L'alcaldessa diu que el tindran i la moció s'aprova per unanimitat.

20:56
Nova moció: els treballadors de l'Hospital exigeixen cobrar el 50% de la paga del 2012 que encara no han cobrat

La moció ara és del comitè d'empresa de l'Hospital Sant Bernabé. Tots els grups de l'oposició l'han presentat en nom dels treballadors. Es queixen: encara no han cobrat el 50% de la paga de l'any 2012 i demanen fer-ho aquest primer trimestre del 2018.

20:29
Mònica Garcia proposa penjar la placa quan s'hagi revisat tota la documentació que el Casalets ha deixat a l'Arxiu

Mònica Garcia diu que va ser una figura molt rellevant, i considera "adequat" fer-li l'homenatge. Ara bé, Garcia proposa aplaçar l'acte uns mesos més, fins que la documentació que el Casalets va deixar a l'Arxiu estigui revisada i catalogada. "Serà més productiu i una manera de fer un acte més productiu, i oferir més contingut a la població berguedana". No hi ha problema, el PDeCAT-CDC hi està d'acord i s'aprova amb les esmenes.

Carrega més

Ajuntament de Berga directe minut a minut Ple de Berga

Estic amb tu

Comentaris