Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Educació, Berga

L’Ajuntament de Berga defensa el model d’escola catalana i carrega contra “els atacs” de l’Estat

L’Ajuntament de Berga defensa el model d’escola catalana i carrega contra “els atacs” de l’Estat
L'octubre passat la plaça de Sant Pere de Berga ja va acollir una concentració del sector de l'educació. MARC CANTURRI

El ple de l’Ajuntament de Berga ha rebutjat aquest dijous els atacs que consideren que està patint “l’escola catalana, els seus professionals i el sistema educatiu català, en general”. El grup municipal del PDeCAT-CDC ha presentat una moció que defensa el model plurilingüista de l’escola catalana, i els 15 regidors presents en el plenari l’han aprovat per unanimitat. No hi era ni Francesc Ribera, de l’equip de govern de la CUP, ni Rosalia Monroy, la regidora del PSC, que acostuma a ser la veu discordant del plenari en temes relacionats amb l’Estat espanyol.

La moció del PDeCAT planteja fins a set acords. A banda de manifestar el rebuig als “atacs que està patint l’escola catalana i els seus professionals”, insta a denunciar públicament que “la casella que es pretén incorporar al full de la preinscripció escolar pel curs 2018-2019 és il·legal“. Aquesta casella pretén convertir el castellà en la llengua vehicular a l’escola catalana, en cas que la família de l’alumna així ho vulgui. Segons la moció, aquest fet és “una mesura de segregació” i “va contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), aprovada per una àmplia majoria del Parlament durant el govern del tripartit”.

En la mateixa línia, la moció del PDeCAT defensa que els pares puguin triar el centre on escolaritzen els seus fills però considera que “han de ser el centre i els professionals que hi treballen qui decideixin el projecte educatiu i lingüístic que s’hi imparteix”. Per això, el ple de Berga també ha acordat donar suport i encoratjar els professionals que, “de manera exemplar, treballen cada dia perquè els i les alumnes tinguin l’atenció educativa que afavoreixi el seu desenvolupament”. La moció reivindica els èxits del model educatiu de l’escola catalana: “L’escola catalana exerceix el seu paper en la cohesió social i en la convivència d’alumnes vinguts d’arreu del món que mai han estat separats per raó de llengua”.

Ara, amb la moció aprovada, l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, s’ha compromès a traslladar els acords al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), les direccions dels centres educatius de Berga i les Associacions de Mares i Pares (AMPAs), el Ministeri d’Educació espanyol i les institucions europees que tinguin competències en Educació i Drets Humans.

Estic amb tu

Ajuntament de Berga escola catalana Ple de Berga

Comentaris