Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Política

Montse Venturós no té clar si serà alcaldable: “A dia d’avui la campanya del 2019 m’interessa zero”

Montse Venturós no té clar si serà alcaldable: “A dia d’avui la campanya del 2019 m’interessa zero”
Montse Venturós, en una sessió plenària a l'Ajuntament de Berga. MARC CANTURRI

“A dia d’avui la campanya del 2019 m’interessa zero“. Contundent i sincera. Així ha respòs l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una entrevista a La Xarxa, davant la pregunta del milió: “Et presentaràs a la reelecció?”. La batllessa berguedana segueix sense tenir-ho clar: “Encara queden molts mesos, més d’un any per seguir treballant i molt marge de maniobra fins que arribi el període electoral”. Sigui com sigui, Venturós ha recalcat que, més enllà de les seves intencions personals, caldrà veure si l’assemblea local de la CUP ho decideix o no.

L’alcaldessa de Berga ha parlat a La Xarxa, dies després que transcendís la voluntat de la Fiscalia d’inhabilitar-la durant sis mesos i imposar-li una multa de 540 euros per no despenjar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en període electoral. Sobre la possible inhabilitació, Venturós considera que penjar una estelada “no és un delicte greu” i que “s’està judicialitzant la política”. Encara no hi ha data pel judici, però l’alcaldessa no descarta canviar d’estratègia i anar a declarar: “M’agradaria anar al tribunal a dir-li tot el que penso, però no està decidit”.

Contrària a les eleccions: “La CUP va acatar el 155 i jo era partidària de no fer-ho”

La situació política a Catalunya no ha passat desapercebuda en l’entrevista a l’alcaldessa. D’entrada, Venturós ha recordat que ella “no era partidària d’acceptar les eleccions”, ja que, fent-ho, “la CUP va acatar el 155″. Finalment, però, l’assemblea del partit va aprovar concórrer-hi i Venturós va ocupar un lloc simbòlic de la llista.

Segons ha dit, el futur passa per “augmentar el nivell de confrontació amb l’Estat” i, en aquest sentit, ha fet una crida a la reorganització al carrer, de la mà de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR). La repressió de l’Estat no s’aturarà, Venturós ho té clar: “La batasunització de l’independentisme no ve per la gent, sinó perquè l’Estat genera que hi hagi repressió. I la repressió no s’aturarà, seria ingenu pensar això”.

Estic amb tu

Ajuntament de Berga Estelada Inhabilitació La Xarxa Montse Venturós

Comentaris