La Fiscalia demana la inhabilitació de Montse Venturós

La Fiscalia demana la inhabilitació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós. El fiscal proposa apartar de la política la batllessa durant sis mesos i multar-la amb 540 euros per un delicte de desobediència. La petició és pel cas de l’estelada que Venturós es va negar a despenjar de la façana del balcó de l’Ajuntament durant les eleccions autonòmiques del 27 de setembre del 2015 i les generals del 20 de desembre del mateix any.

Per aquest cas, l’alcaldessa berguedana va ser detinguda i portada als jutjats per declarar, el 4 de novembre del 2016. Abans, Venturós s’havia negat a comparèixer davant els tribunals en dues ocasions, el 5 d’abril i el 17 d’octubre del 2016.

El cas semblava haver quedat en un calaix, ja que el jutge va decidir arxivar la causa contra Venturós fa just un any, l’1 de març del 2017. Aleshores el jutge va considerar que el fet de no despenjar una estelada del balcó de l’Ajuntament no era constitutiu de delicte. És més, una de les raons que van empènyer el jutge a arxivar la causa va ser que la decisió de no despenjar l’estelada no era presa per un únic partit, sinó que és una ideologia compartida en diverses formacions que formaven i formen una àmplia majoria a l’Ajuntament de Berga.

Benet Salellas: “És el moviment que esperàvem”

Però dos mesos després, al maig, l’Audiència va decidir reobrir el cas i, ara, arriba la petició del fiscal. “Era el moviment que ens esperàvem”, ha assegurat a l’Aquí Berguedà l’advocat de Venturós, Benet Salellas.

Ara mateix, el cas està al jutjat penal de Manresa, que ha de posar data perquè se celebri el judici. De moment, però, no hi ha data de judici i, segons l’advocat, “tant pot ser que sigui d’aquí una setmana com d’aquí un any”. Quan hi hagi dia, la defensa -Venturós i el seu advocat- decidirà com actua al respecte. Salellas no descarta que Venturós torni a negar-se a comparèixer, però tampoc ho confirma: “Quan ens citin, decidirem, però és evident que la posició de no col·laborar és una posició que a la CUP està més viva que mai”.

X