Turisme

Distingeixen 17 empreses i recursos turístics del Berguedà per la seva qualitat i sostenibilitat ambiental

Distingeixen 17 empreses i recursos turístics del Berguedà per la seva qualitat i sostenibilitat ambiental

17 empreses del Berguedà han rebut aquesta setmana el segell ‘Biosphere’, un certificat internacional que atorga l’Institut del Turisme Responsable a aquells agents turístics que fomentin valors com la responsabilitat social, la conservació dels béns culturals, la satisfacció de les expectatives dels turistes sobre el destí o la millora de la qualitat de vida de la població.

En total, s’han distingit 250 empreses i recursos de la província de Barcelona en un acte que ha tingut lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. Al Berguedà, en concret, s’ha reconegut el càmping Berga Resort, les empreses Altitut Extrem i Dinapat, l’allotjament rural Cal Cisteller, l’alberg de Cal Candi i la Closa, els apartaments turístics dels Roures, els hotels Berga Park i Casa Duaner, els museus de Cal Vidal, les Mines de Cercs i els Jardins Artigas i del Ciment Asland, l’agència de viatges Pedratour, les oficines de turisme del Berguedà i la Pobla de Lillet, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Tots aquests agents turístics han estat treballant durant el 2017 per implementar millores que els permetessin aconseguir aquesta acreditació.

Després de la bona acceptació del distintiu Biosphere en aquesta convocatòria del 2017, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ja treballa amb les empreses i recursos que s’han adherit a la convocatòria del 2018 per implementar les millores necessàries. El període d’inscripció encara està obert a tots els interessats i es preveu repetir l’èxit en el nombre d’adherits.

Aquest any passat només s’obria la convocatòria a empreses turístiques, però enguany podran obtenir l’acreditació agents de qualsevol àmbit, tant de recursos turístics com allotjaments, hostaleria, empreses d’activitats, comerços, productors agroalimentaris, administracions municipals i comarcals que busquin una sostenibilitat ambiental, social o econòmica.

Agència de Desenvolupament del Berguedà Biosphere

Estic amb tu

Comentaris