Primeres dues beques per a joves del Berguedà que fan el treball de recerca sobre cultura popular

L’associació Berguedana de Folklore Total ha becat aquest curs dos alumnes de batxillerat perquè dediquin el seu treball de recerca a la cultura popular. És la primera vegada que la borsa d’estudi que l’entitat va crear fa tres anys serveix per potenciar les investigacions d’alumnes del Berguedà, ja que en les dues primeres convocatòries no hi va haver sol·licitants.

Aquest any, però, hi ha hagut dos candidats, Ian Flores Fernández i Anna Saus Torner, i malgrat que les bases marquen que es destinaran 500 euros a un únic treball, la Berguedana de Folklore Total ha decidit becar les dues propostes, tenint en compte que els anys anteriors la convocatòria havia quedat deserta. “Són dues propostes interessants, d’alumnes que tenen un currículum acadèmic excel·lent, i val la pena que hi apostem”, ha explicat en roda de premsa Maria del Agua Cortés Elía, secretària de l’entitat. Així doncs, tots dos treballs rebran una dotació de 500 euros per tal que s’hi aprofundeixi.

Tant l’Ian com l’Anna fan 1r de Batxillerat a l’IES Guillem de Berguedà. L’Ian no és músic ni ha estudiat mai música, però la idea de dedicar el treball de recerca a aprofundir en el coneixement de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya al Berguedà li va cridar l’atenció i va decidir presentar-se a la convocatòria de la Berguedana de Folklore Total. L’Anna, en canvi, optarà per aprofundir en la història dels músics sense solfa a la comarca. En aquest cas, la música toca molt més de prop a l’alumna becada, ja que tant ella com el seu tiet es dediquen a la disciplina.

La Berguedana de Folklore Total es dedica des de fa anys a la recuperació, l’estudi i la divulgació de músiques i danses tradicionals dels Països Catalans. Està formada per amants de la música i la dansa popular que, no només actuen de forma desinteressada, sinó que aprofiten els diners que obtenen en els bolos per impulsar iniciatives com la borsa d’estudi que avui ha beneficiat els primers alumnes de la comarca.

X