La Fira de Sant Josep recupera el carrer Balmes com a espai per a les entitats

És la cita del mes de març apuntada en vermell al calendari de Gironella. Que l’avinguda Catalunya es converteixi en un aparador de concessionaris tornarà a ser l’excusa perfecta per omplir d’activitat el municipi. Ofertes per a totes les edats, des de tallers infantils o exhibicions de ball fins a paradetes, castells, desfilades, cultura i comerç.

La regidora de Fires, Maria Àngels Sallés, ha presentat la mostra aquest dilluns al matí a la plaça Pi i Maragall, ubicació de la trobada de cotxes clàssics per 10è any consecutiu i antiga zona de la Fira de Sant Josep. Des que la mostra se celebrava exclusivament a la plaça Pi i Maragall ha plogut molt: “A dia d’avui la Fira de Sant Josep és molt més que un carrer ple de cotxes i persones”.

El gruix dels actes seran el proper diumenge, 25 de març, però la vila es començarà a vestir de fira el dia abans, dissabte, amb el concurs de dibuix (que aquest any es trasllada a la biblioteca), el taller infantil “Atrapa malsons” o les actuacions d’Alter Sport al Local del Blat. A banda, durant tot el dia ja hi haurà les atraccions instal·lades a la plaça de l’Estació.

Diumenge 25 començarà amb la trobada de cotxes clàssics, que aquest any celebre els 10 anys i ocuparà la plaça Pi i Maragall durant tot el matí. A més, a l’avinguda hi haurà els concessionaris de la comarca, la diada dels Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa i un grup de batucada; el carrer Balmes tornarà a ser l’espai de les entitats després d’unes edicions a la plaça Doctor Armengou; i al Local del Blat hi haurà desfilades de moda i perruqueria.

A la tarda, el principal acte paral·lel a la fira de l’avinguda Catalunya serà a la plaça Doctor Armengou. S’hi farà l’espectacle familiar “Pepa i Pili, les venedores de cactus”. No hi ha excuses: la fira del motor ja no només és motor.

Pots consultar tots els actes de la Fira de Sant Josep al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.