La Generalitat va concedir més de 59.000 euros en ajuts al comerç i l’artesania del Berguedà durant el 2017

El Departament d’Empresa i Coneixement va atorgar 59.098,73 euros en ajuts al comerç i l’artesania del Berguedà durant el 2017. Les subvencions que va rebre la comarca s’emmarquen en els programes per fomentar la competitivitat de les empreses a través de les entitats, la participació en fires, la transformació digital i la lluita per acabar amb els locals comercials buits.

En concret, el Berguedà va rebre 31.821,50 euros per a la millora de la competitivitat de l’empresa comercial, 6.078 euros per fomentar la participació en fires d’artesania, 4.215, 50 euros per fomentar la participació en fires comercials, 6.420,98 euros per als comerços que optin per la transformació digital i 10.562,75 euros per afavorir la continuïtat de locals comercials i el relleu generacional en el traspàs de negoci i, així, evitar la proliferació de locals buits.

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) va atorgar 827.110,29 euros en ajuts al comerç, l’artesania i la moda al llarg de 2017 a la Catalunya Central, un 34,7% més que a l’any anterior. Aquestes xifres les ha donat a conèixer aquest dimarts la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, en el marc de la presentació del projecte ‘Igualada Comerç Residu Zero’, de l’entitat Igualada Comerç, que ha donat el tret de sortida a la demarcació a les activitats de la Setmana del Comerç que impulsa el Departament d’Empresa i Coneixement amb el suport del teixit associatiu.

Del 19 al 25 de març hi ha previstes a la Catalunya Central, un total de 43 activitats, organitzades per 27 entitats i associacions del territori dins la celebració de la 2a edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa impulsada per la Generalitat amb l’objectiu d’aportar coneixement i apropar al ciutadà el paper del comerç com a sector econòmic i de país. A tall d’exemple, a Berga els comerciants i botiguers de l’associació Berga Comercial instal·laran una pista de gel artificial al passeig de la Indústria del 23 de març fins el 2 d’abril.

X