Mobilitat Berguedà

Montmajor, Societat

Desarticulen una organització criminal que plantava marihuana a Montmajor, entre d’altres llocs de Catalunya

Desarticulen una organització criminal que plantava marihuana a Montmajor, entre d’altres llocs de Catalunya

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Central, juntament amb la Unidad Regional Operativa de Vigilancia Aduanera de l’Agencia Tributaria a Catalunya, van detenir entre els mesos de gener i febrer disset persones, de nacionalitat espanyola, italiana, peruana, russa, alemanya, holandesa i portuguesa, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Es dedicaven al cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana indoor en diverses zones de Catalunya, entre les quals hi havia Montmajor. Altres municipis catalans on l’organització criminal actuava són Manresa, Callús, Súria, Premià de Dalt, Vallromanes, la Seu d’Urgell, el Coll de Nargó, la Pobla de Montornés, Cambrils i Sènia.

La investigació es va iniciar el setembre de 2016 quan els agents van tenir coneixement que al carrer Fonollar de Manresa s’havia detectat una forta olor a marihuana. Després de les primeres indagacions els Mossos van confirmar que en aquesta zona hi havia un cultiu interior de marihuana i que les persones que el gestionaven tenien antecedents per tràfic de drogues.

Més endavant, els investigadors van determinar que aquest grup de persones es dedicava al cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana en la resta de punts esmentats.

En el decurs de la investigació els agents van poder determinar que el grup estava format per catorze persones, a més de diversos col·laboradors que els hi facilitaven el cultiu. També disposaven de l’ajuda de dos electricistes que s’encarregaven de fer totes les connexions fraudulentes durant les instal·lacions de les plantacions. A més, també tenien un administrador de finques que els buscava immobles on poder fer-hi les plantacions.

En una fase més avançada de la investigació els agents van saber que la majoria d’investigats compartien el subministrador. Aquesta persona, sota l’aparença de tenir un negoci lícit de jardineria, amagava el cultiu massiu d’esquetxos de marihuana per a la seva venda. A l’interior d’una de les seves naus es van localitzar 20.000 esquetxos de marihuana perfectament envasats en cubetes de metacrilat. A més, també se l’acusa de comprar posteriorment la producció de marihuana d’aquestes plantacions i exportar-la a diversos països d’Europa.

L’operació policial per desarticular l’organització es va desenvolupar en diverses fases entre el 26 de gener i el 23 de febrer, i va permetre detenir un total de 20 persones. Durant els escorcolls es van comissar 26.000 plantes de marihuana, 34.000 euros en efectiu i dues armes de foc.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Manresa va decretar ingrés a presó per a onze dels detinguts.

d981a76b-0c55-4992-b7fc-515a75452b23

438a8e1a-f85d-42de-845b-15b12385403b

d6ca1171-87a2-4c8c-9d99-cd1182b917de

marihuana Mossos d'Esquadra

Estic amb tu

Comentaris