Montmajor

Presó per a dues persones implicades en la plantació de marihuana localitzada a Montmajor

Presó per a dues persones implicades en la plantació de marihuana localitzada a Montmajor

La magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Manresa ha decretat ingrés a presó per a dues persones de Montmajor implicades en una organització criminal dedicada al cultiu exhaustiu de marihuana. Formaven part de l’entramat que els Mossos d’Esquadra han desarticulat en les darreres setmanes i que, a banda de Montmajor, actuava a Manresa, Callús, Súria, Premià de Dalt, Vallromanes, la Seu d’Urgell, el Coll de Nargó, la Pobla de Montornés, Cambrils i Sènia.

Els Mossos van detenir 17 persones entre el 26 de gener i el 23 de febrer. D’aquestes 17, la magistrada ha decretat presó per a onze. Dos dels 17 detinguts estaven implicats en la plantació de Montmajor i tots dos han acabat a la presó, segons han confirmat fonts policials a l’Aquí Berguedà. A la localitat berguedana s’hi va localitzar una casa a quatre vents (sola, aïllada per tots cantons) amb 200 esqueixos.

Els detinguts d’arreu de Catalunya són de diverses nacionalitats: espanyola, italiana, peruana, russa, alemanya, holandesa i portuguesa i se’ls investiga com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Es dedicaven al cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana indoor en diverses zones del país.

La investigació es va iniciar el setembre de 2016 quan els agents van tenir coneixement que al carrer Fonollar de Manresa s’havia detectat una forta olor a marihuana. Després de les primeres indagacions els Mossos van confirmar que en aquesta zona hi havia un cultiu interior de marihuana i que les persones que el gestionaven tenien antecedents per tràfic de drogues. Més endavant, els investigadors van descobrir que darrera de tot això hi havia una organització criminal que actuava en diversos punts del país, entre els quals hi havia Montmajor.

En el decurs de la investigació els agents van poder determinar que el grup estava format per catorze persones, a més de diversos col·laboradors que els hi facilitaven el cultiu. També disposaven de l’ajuda de dos electricistes que s’encarregaven de fer totes les connexions fraudulentes durant les instal·lacions de les plantacions. A més, també tenien un administrador de finques que els buscava immobles on poder fer-hi les plantacions.

En una fase més avançada de la investigació els agents van saber que la majoria d’investigats compartien el subministrador. Aquesta persona, sota l’aparença de tenir un negoci lícit de jardineria, amagava el cultiu massiu d’esquetxos de marihuana per a la seva venda. A l’interior d’una de les seves naus es van localitzar 20.000 esquetxos de marihuana perfectament envasats en cubetes de metacrilat. A més, també se l’acusa de comprar posteriorment la producció de marihuana d’aquestes plantacions i exportar-la a diversos països d’Europa.

L’operació policial per desarticular l’organització es va desenvolupar en diverses fases entre finals de gener i finals de febrer, i va permetre detenir un total de 20 persones. Durant els escorcolls es van comissar 26.000 plantes de marihuana, 34.000 euros en efectiu i dues armes de foc.

d981a76b-0c55-4992-b7fc-515a75452b23

438a8e1a-f85d-42de-845b-15b12385403b

d6ca1171-87a2-4c8c-9d99-cd1182b917de

marihuana Mossos d'Esquadra

Estic amb tu

Comentaris