First Stop

Berga

Els amos d’animals que no estiguin identificats ni censats poden rebre multes de fins a 2.400 euros

Els amos d’animals que no estiguin identificats ni censats poden rebre multes de fins a 2.400 euros

Els propietaris d’animals de companyia que no estiguin degudament identificats i registrats al cens municipal poden rebre multes d’entre 100 i 2.400 euros. A partir del maig, la Policia Local de Berga intensificarà els controls que realitza periòdicament per comprovar que els animals estiguin identificats i inscrits al cens.

Fins llavors, dos centres veterinaris de la ciutat, Naturalvet (C/Bruc, 5) i Centre Veterinari Berguedà (C/Serafí Pitarra, 7), oferiran preus reduïts per identificar i esterilitzar els animals de companyia. Els descomptes s’emmarquen dins la campanya ‘Sóc responsable’, impulsada per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) per promoure la tinença responsable d’animals de companyia.

El projecte pretén informar sobre l’obligació legal d’identificar els animals amb el microxip i la xapa corresponents, així com de registrar-los en el cens municipal per reduir-ne l’abandonament. Segons dades de FAADA, cada any s’abandonen més de 30.000 animals a Catalunya a causa de la manca de control de la natalitat. Per això, la campanya contempla la identificació i l’esterilització de gossos, gats i fures a preus promocionals per prevenir la superpoblació d’aquests animals.

Censar l’animal és la segona part del procés. En aquest cas, el tràmit és gratuït. Els propietaris s’han d’adreçar a la comissaria de la Policia Local amb el seu DNI i la llibreta o documentació de l’animal.

El regidor de Salut Pública de Berga, Eloi Escútia, destaca que les persones que tenen un animal de companyia han de ser conscients de les responsabilitats que comporta. Segons Escútia, “cal procurar el benestar de l’animal en aspectes com l’alimentació, la cura i les revisions sanitàries corresponents, però també és necessari vetllar perquè els animals no esdevinguin un element pertorbador per a la resta de veïns i veïnes evitant embrutar l’espai públic, entre d’altres”.

Tanmateix, el regidor ha incidit en la importància d’identificar els animals de companyia i d’inscriure’ls al cens municipal “ja que això farà que els propietaris puguin retrobar-los en cas que s’hagin perdut i al mateix temps evitarà que es produeixin molts abandonaments”. Per tot això, ha afegit Escútia, l’Ajuntament de Berga ha volgut adherir-se a la campanya amb la voluntat que “quan aquesta acabi, la majoria de gossos i gats puguin ser identificats”.

Què cal fer per obtenir els descomptes?

Les persones interessades en identificar i esterilitzar les seves mascotes hauran de completar el formulari d’inscripció que trobaran al portal web de la campanya. Un cop finalitzada la inscripció, es generarà un codi que caldrà facilitar al centre veterinari (Naturalvet o Centre Veterinari del Berguedà) en el moment de concertar la visita i sol·licitar el pressupost per realitzar la identificació i/o esterilització en cada cas.

Per a més informació sobre la campanya ‘Sóc responsable’, podeu contactar amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) trucant al telèfon 93 624 55 38 o escrivint un correu electrònic a l’adreça socresponsable@faada.org.

Campanya Xips animals 2018 (1)

Ajuntament de Berga animals de companyia Tinença d'animals tinença responsable

Estic amb tu

Comentaris