‘La vida en gris’ triomfa per Sant Jordi i es converteix en el llibre més venut a Berga

La vida en gris ha arrasat en les grans llibreries de Berga aquest Sant Jordi. El llibre antològic de Josep Deseuras, editat per l’Aquí Berguedà, ha estat el número 1 en vendes a la capital del Berguedà i confirma els bons pronòstics que els llibreters dipositaven en ell. A banda de vendre’s en totes les llibreries de la ciutat, els editors de La vida en gris també van fer parada al bell mig del carrer Major, malgrat que el gruix d’exemplars es va vendre a les parades habituals de les botigues.

Des de la Llibreria Quatre Cantons, destaquen també el bon Sant Jordi de La màgia dels pedals, d’Alba Xandri i Ricard Calmet, i Berguedà vertical, una guia d’escalada que els berguedans feia temps que esperaven. Els llibreters expliquen que aquest últim títol té força recorregut per endavant i confien que, de cara a l’estiu, les vendes incrementin encara més.

A l’altra gran llibreria de la ciutat, Ca l’Huch, el llibre de les fotografies de Josep Deseuras també va ser el número 1, però en aquest cas el van seguir els llibres del procés. Entre aquests destaquen Dies que duraran anys i Operació Urnes. Autors com Martí Gironell o Antoni Bassas també van situar els seus llibres entre les primeres posicions.

A Gironella, el conte infantil escrit per Rosa Massaguer amb les il·lustracions de Bernadette Cuxart no va decebre. Gironella, un viatge en el temps es va col·locar entre els primers llocs, juntament amb el Bon dia, són les 8 d’Antoni Bassas, segons han explicat des de la Llibreria Guinó.

A Puig-reig, fa setmanes que venen Cartes a la meva Dolors, el títol de L’Albí que mostra, a través de cartes, com es va viure la postguerra a l’Ametlla de Merola. Per això, els exemplars de l’obra es van esgotar ahir, però no apareixen en les primeres posicions. Els grans triomfadors són Alba Xandri i Ricard Calmet amb el seu La màgia dels pedals. Tots dos van passar la tarda signant llibres al poble, i això els ha catapultat fins al capdamunt del rànquing. La Guia terapèutica de plantes remeieres de la metgessa berguedana Anna Escalé també va colar-se en els primers llocs, juntament amb els títols de L’Albí La terra sagna i Vull tornar a ballar!. Els títols d’àmbit nacional sobre el procés tampoc van passar desapercebuts pels lectors puigreigencs.

Pel que fa a l’Alt Berguedà, la llibreria Els Barrufets, de Bagà, ha assegurat que els llibres de Ramon Soler sobre Peguera segueixen engrescant molt els baganesos per Sant Jordi. Aquest any, a més, s’hi han sumat títols nacionals com Dies que duraran anys, de Jordi Borràs; o La força d’un destí, de Martí Gironell.