El PDeCAT-CDC de Berga demana la reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera

El grup municipal del PDeCAT-CDC a l’Ajuntament de Berga demana la reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera (CUP), pel “desconeixement i descontrol que té sobre el cos de la Policia Local”. El PDeCAT-CDC, principal formació de l’oposició, ha entrat una moció al registre per tal que sigui tractada al proper ple ordinari, el dia 3 de maig.

La moció s’ha tramitat després que el regidor Ribera hagi reunit els portaveus de la resta de formacions del plenari i els hagi donat totes les informacions que té a l’abast sobre els atacs vandàlics que van patir els símbols independentistes del centre de la ciutat la matinada del 8 al 9 d’abril. Segons el PDeCAT-CDC, “la informació que s’ha donat en aquestes reunions posen en evidència que el sistema de seguretat municipal no funciona“.

A la vegada, la moció retreu al regidor de Governació que “hagi perdut tota la autoritat sobre el cos de policia”. Segons el PDeCAT-CDC, “la policia no informa al regidor ni a l’equip de govern de forma puntual i acreditada, ni durant ni després que passin els fets que pertorben la tranquil·litat i la normalitat de la ciutat”.

Per què la reprovació tiri endavant, els tres regidors d’ERC hi haurien de votar a favor per construir una majoria plenària. Si la majoria del ple reprova un regidor vol dir que no té la confiança del ple ni, per tant, de la ciutadania, i que no hauria de continuar exercint. Malgrat tot, és simbòlic, ja que el govern (en aquest cas, la CUP) no té l’obligació de destituir-lo.

El tercer cas de debat

No és la primera vegada que el grup municipal del PDeCAT-CDC mostra el seu desencant davant el control de la policia per part de l’equip de govern. El partit també va carregar contra el govern després que es coneguessin els robatoris de gerros d’acer inoxidable del cementiri de Berga. La moció també ho recorda: “L’Ajuntament titular de la seguretat d’aquest indret municipal no va detectar els furts mentre tenien lloc  ni va ser capaç d’impedir la seva reiteració. Una vegada pot passar; dues, pot ser mala sort; però tres, és símptoma de mancances profundes del sistema de treball”.

La coordinació entre l’equip de govern i la Policia Local també va ser objecte de debat l’agost del 2016, quan una senyora va ser reduïda per la policia a la comissaria, i el consistori no se n’assabenta fins que ho publica un mitjà de comunicació. Aleshores, recorda el PDeCAT-CDC, la CUP va anunciar que es revisarien i es millorarien els processos de treball. Ara, segons el principal grup de l’oposició, “queda palès que no es va fer o no es va encertar en els canvis”.