First Stop

Directe, Berga, Política

El ple de maig a l’Ajuntament de Berga, minut a minut

El ple de maig a l’Ajuntament de Berga, minut a minut
FINALITZAT
Última actualització fa 2 anys
22:30
Final del ple

L'alcaldessa informa que el proper dilluns, dia 7 de maig, hi haurà una nova  jornada per treballar el reglament de participació amb tota la ciutadania que així ho vulgui. Dit això, el ple conclou després de dues hores i mitja clavades.

22:05
Camps diu que s'està intentant treballar en una solució "provisional" pels lavabos d'El Vall

El regidor de l'àrea assegura que l'equip de govern hi ha treballat i busca "una solució provisional", ja que arreglar el problema "no és cosa ni fàcil ni barata d'arreglar". A banda, comenta que el problema més gran és de clavegueram.

22:01
La regidora Altarriba es queixa de l'estat dels lavabos del Vall

Tal com ja va informar el propi partit a través d'un comunicat, la portaveu d'ERC ha remarcat que "no és un tema de neteja", sinó d'estructura, de manteniment i de sanejament". "Necessita una reforma a fons perquè són equipaments molt necessaris", ha conclòs.

21:45
L'Ajuntament no té els diners per pagar les pagues extres endarrerides al personal de l'hospital

L'Ajuntament de Berga no té els diners per pagar les pagues extres que fa uns mesos van prometre als treballadors de l'hospital i que tenen pendents des de fa anys. Ha demanat pel tema el regidor Pujals, d'ERC. L'alcaldessa ha explicat que ahir es van reunir amb el comitè d'empresa de l'hospital per explicar-los la situació. El consistori no té els prop de 200.000 euros que calen per poder fer els pagaments, i que està pendent d'ingressar uns diners provinents de Meses de Concertació.

21:39
Ribera, sobre la campanya Esplèndid: "Per a nosaltres, el retorn no és indicatiu d'èxit o fracàs"

Debat entre Francesc Ribera (CUP) i Pau Bessa (PDeCAT-CDC). Bessa diu que no es pot fer una valoració totalment positiva, ja que s'hi han perdut diners. Per a Ribera, calia fer alguna cosa en l'àmbit de turisme. A més, Ribera recalca que, a banda dels diners, la valoració és positiva perquè la iniciativa "ha estat molt ben rebuda pels sectors".

21:21
Sant Joan perdrà una línia de P-3

Escútia, en resposta a Ortega, informa que les preinscripcions a les escoles de primària s'han tancat amb les següents xifres: 43 alumnes a Santa Eulàlia, 21 a Sant Joan, 5 a la Valldan, 41 a Vedruna i 28 a la Xarxa. Això vol dir que molt probablement l'Escola de Sant Joan perdrà una línia i passarà de 2 a una sola classe de P-3 de cara al proper curs.

21:12
Minoves diu que el PDeCAT ha fet gestions i té constància que aviat hi haurà solucions per a la teulada de la parada d'autobús

"Som optimistes", ha dit, deixant entreveure que l'empresa concessionària, ALSA, aviat farà algun moviment per recol·locar la teulada que dona aixopluc a les persones que esperen el bus al capdamunt del passeig de la Pau.

21:06
Precs i preguntes

Després de la part d'informes sobre el pagament a proveïdors i l'estat d'execució del pressupost, entrem en l'apartat de precs i preguntes.

20:50
L'alcaldessa proposa incloure la proposta en el debat de la comissió per preparar el 80è aniversari de les tropes franquistes

El PDeCAT i el mateix govern de la CUP han recalcat que hi estan a favor "per dignitat". A més, la CUP ha posat èmfasi en l'existència de nombrosos represaliats, a banda de l'alcalde Badia. Sigui com sigui, Venturós diu que aquest estiu es constituirà la comissió per preparar el 80è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes. Els grups ho aproven per unanimitat amb la inclusió d'aquesta esmena. És a dir, tot el plenari hi està d'acord però s'acabarà de debatre quan es preparin els actes del 80è aniversari.

20:46
Moció d'ERC perquè pengin una placa en homenatge a l'alcalde Badia Sobrevias, afusellat per Franco

Demana la col·locació d'una placa en reconeixement de tots els represaliats i ajusticiats per la dictadura franquista i, en especial, a Josep Maria Badia Sobrevias, a qui Berga va homenatjar fa uns dies.

Carrega més

Ajuntament de Berga directe minut a minut Ple ple Berga

Estic amb tu

Comentaris