Ribera: “No hem fet res per canviar el model de la Policia Local perquè creiem que no és el moment”

El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat la reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera (CUP), amb els vots a favor del PDeCAT i el PSC i les abstencions de la CUP, ERC i ICV. El mateix Ribera ha assegurat en el plenari que coincideix amb la resta de partits de l’oposició en què cal un canvi en el model de la Policia Local i, per això, s’han abstingut. Ara bé, Ribera també ha recalcat que, si no han fet res per aplicar aquest canvi, és perquè “la manca d’efectius al cos de Policia Local no convida a fer gaire reestructuracions internes”.

També s’ha abstingut ERC, que, a priori, tenia la paella pel mànec i, del seu vot, en depenia que la moció del PDeCAT tirés endavant o no. El regidor Jordi Pujals ha justificat l’abstenció del seu grup dient que “calen solucions i la moció no les proposa”. Sigui com sigui, Pujals ha criticat la manca d’informació que ha rebut l’oposició en tot moment i, en la mateixa línia, la nul·la reacció de Ribera davant un problema que fa temps que ell posa sobre la taula: “Ho he dit en 10 ocasions durant aquest mandat i se m’ha respòs dient que hi havia coses més importants o, fins i tot, que tenia una obsessió amb la Policia Local”. El regidor d’Iniciativa, Joan Torres, ha defensat l’argumentari d’Esquerra i també ha optat per l’abstenció.

El PDeCAT diu que es poden cobrir torns amb els efectius que hi ha

Des dels bàndol dels partidaris de la reprovació de Ribera, el PDeCAT -que és qui ha proposat la moció- ha defensat el que en el seu moment ja va anunciar a través d’un comunicat: que el regidor de Governació “ha perdut tota l’autoritat sobre el cos de policia” i que el sistema de seguretat municipal no funciona. A banda, i després que el regidor reprovat excusés amb l’argument de la manca d’efectius del cos, el portaveu del PDeCAT, Ramon Minoves, ha assegurat que “es poden cobrir els torns amb el nombre d’efectius actuals”.

Tant el govern com ERC han posat en qüestió aquesta última afirmació de Minoves. D’una banda, Ribera ha recordat que el cos ha passat de 27 a 17 agents i que, a més, té una plantilla “relativament envellida”, la qual cosa empeny a pensar que “el problema no se solucionarà d’un dia per l’altre”. A més, l’alcaldessa, Montse Venturós, ha demanat al PDeCAT que faci la proposta de quadrants que fa mesos diuen tenir. Per la seva banda, el regidor Pujals -un dels més incisius durant tota la legislatura en l’afer dels cossos de seguretat- ha estat clar, dirigint-se directament a Minoves: “Li asseguro, no es poden cobrir els torns“.

En canvi, qui sí que ha donat la raó al PDeCAT és la socialista Rosalia Monroy, que, malgrat no compartir l’exposició dels fets que van passar la matinada del 9 al 10 d’abril als carrers de Berga, ha criticat la gestió del cos de Policia Local per part de Francesc Ribera durant tot el mandat.

Al final, els vots a favor del PDeCAT i el PSC i les abstencions de la resta han fet que la moció prosperi i acabi resultat una targeta groga per a Ribera, en l’argot futbolístic.

X