Puig-reig posarà un piano de cua a la plaça de l’Olivera perquè el toqui tothom qui vulgui

Puig-reig col·locarà un piano de cua a la plaça de l’Olivera (o plaça de la Creu) perquè el toqui tothom qui vulgui. Es tracta del projecte El Maria Canals porta cuaque des de fa anys porta pianos de cua als carrers de les grans ciutats catalanes i espanyoles i aquest maig arriba a Puig-reig. Serà el divendres, dia 11, des de les 9 del matí fins a les 20h del vespre, i hi passaran els alumnes de les escoles de la vila, els de 1r d’institut i els de l’Escola Municipal de Música.

Les escoles i l’institut hi aniran al durant tot el matí i l’alumnat de l’Escola de Música, a la tarda. A banda, en l’impàs del migdia, el piano de cua estarà a disposició de qualsevol persona que el vulgui tocar. Segons ha explicat a la presentació de la jornada Jordi Vivancos, de la Fundació Maria Canals, l’objectiu de la iniciativa no és altre que democratitzar la música: “No cal ser un virtuós per tocar el piano. Tothom pot fer música i hauria de tenir-hi accés, no només els professionals”.

La idea de portar l’activitat a Puig-reig és el resultat de la bona sintonia entre el Museu de la Colònia Vidal i la Fundació Maria Canals. De fet, enguany el Museu de Cal Vidal va ser un dels patrons d’honor de la 64a edició del Concurs Internacional de Música de piano, un dels més prestigiosos del món. Allà va ser quan va sortir la proposta. “Puig-reig és un municipi on la música ja és rellevant, i amb aquesta activitat ho volem ressaltar encara més”, ha dit Vivancos. I ha afegit que la cultura necessita una empenta: “Si la gent no va als concerts, hem de portar els concerts a la gent”.

En aquest sentit, Marc Heredia, la mateixa persona que explicarà nocions bàsiques de com tocar el piano de cua a tots aquells que s’hi acostin durant el dia, protagonitzarà un concert a la Colònia Vidal que tancarà la jornada. Jordi Vidal, director del Museu de Cal Vidal, ha assegurat que el concert és “una gran oportunitat” perquè la gent s’acosti a un pianista de renom com Heredia, ja que l’activitat a la plaça de l’Olivera és del tot gratuïta mentre que el concert a Cal Vidal té un preu popular: 5 euros.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Jesús Subirats, ha recalcat que les escoles ho han vist amb molt bons ulls. Al matí, s’hi preveuen una seixantena de nens de primària i 1r d’ESO, mentre que el torn de tarda confia rebre una cinquantena d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

puigreig-maria-canals-piano

X