Uns 400 joves participaran al Conductàlia Berga per caminar cap a les 0 víctimes a la carretera

Uns 400 joves de 4t d’ESO d’arreu del Berguedà participaran el proper 8 de maig a partir de 2/4 d’11 del matí a la quarta edició de Conductàlia Berga. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per Montepio Conductors en col·laboració amb diverses institucions i cossos de seguretat amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la seguretat viària.

Aquest any hi participen alumnes de 7 centres diferents ubicats a les principals localitats de la comarca: Bagà, Berga, Gironella i Puig-reig. L’activitat se celebrarà íntegrament al Teatre Municipal de Berga, tal com ja es va fer l’any passat, per tal que l’atenció dels nens estigui focalitzada a l’escenari i evitar que es dispersi.

El president de Montepio, Llorenç Juanola, ha destacat en la presentació de l’esdeveniment la importància d’adreçar-se a “un col·lectiu que encara no condueix però que ben aviat ho farà i ja comença a pensar en la possibilitat de treure’s el carnet”. A més, segons Juanola, Conductàlia compleix una de les funcions primordials del grup: “Vetllar perquè hi hagi menys sinistralitat a la carretera alertant dels riscos”.

Per tot plegat Montepio prepara un acte que el seu president ha definit com “molt sentimental”. “Conscienciem els joves per tal que evitin distraccions al volant a través d’una activitat que pretén fer-los anar el cor i fer-los funcionar el cap“, ha dit. Per fer-ho, vuit ponents faran pedagogia des de diferents punts de vista.

Un dels al·licients d’aquesta edició serà la participació per primera vegada de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, que clourà l’acte. També hi haurà ponències d’Albert Jarne (Servei Català de Trànsit), Efren Garcia (Policia Local de Berga), Juli Lladós (Bombers de Berga), Joan López (Mossos d’Esquadra), Toni Salas (SEM), la metgessa forense Maria Mercè Bassas, Mireia Sanz (Institut Guttmann) i Marilina Ferrer (Stop Accidentes).

Des de l’Ajuntament de Berga, el regidor de Mobilitat i Transport, Eloi Escútia, ha explicat que Berga, com a ciutat, està “molt contenta” d’acollir un acte d’aquest tipus i ha donat les gràcies a tots els agents que ho fan possible. Tanmateix, Escútia -que és mestre de professió- ha recalcat que l’activitat es dirigeix a alumnes de 4t d’ESO, “nois i noies en una edat convulsa on es desperten tota mena d’estímuls”. En aquest sentit, el regidor també ha afirmat que la societat està donant un protagonisme molt gran a les màquines i sovint oblida que el més important és el factor humà“, és a dir, l’actitud que els conductors tenen al volant.

Pel que fa als cossos de seguretat, els diferents representants han volgut incidir en la idea que la societat ha de caminar cap a una ‘sinistralitat 0’ a les carreteres. En aquesta lluita, han destacat el risc que comporten les noves tecnologies a l’hora de conduir i han reiterat que actes com el Conductàlia Berga permeten “fer pedagogia” i “seguir treballant en la prevenció d’accidents”.

X