Turisme

Aquest juny, portes obertes a una vintena de masies, allotjaments i restaurants del Berguedà

Aquest juny, portes obertes a una vintena de masies, allotjaments i restaurants del Berguedà

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes el 9 i 10 de juny. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. Al Berguedà, n’hi ha una vintena. En concret, s’hi han apuntat 7 explotacions agràries, 3 restaurants, 9 allotjaments i 5 activitats complementàries.

Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes. 

Al Berguedà, les explotacions agràries adherides a la iniciativa són Cal Pauet, Cal Serrador, Cooperativa De Ramaders de Muntanya del Berguedà, Federació Vaca Bruna dels Pirineus, Formatges Cuirols, Salt del Colom. Vedella ecològica i Xocolata Artesana i Xai de Ferreres. Pel que fa als restaurants, hi participaran l’Hostal Restaurant Cal Fuster, el Restaurant Cal Blasi i el Restaurant Niu Nou. A banda, com a allotjaments, hi haurà el Baluard de Ferreres, Berga Resort, Ca L’Amagat Rústic Gastrohotel, Cal Cisteller, Càmping Gironella, El Forner, Masia la Serra, Molí del Casó i Volta de Ferrerres.

I finalment, la comarca també compta amb 5 activitats complementàries dins el Benvinguts a Pagès. Entre elles, hi ha una exposició de productes singulars del Berguedà, la visita a les vinyes més altes als Pirineus de Barcelona i la visita als comerços de carn de la raça Bruna del Pirineu.

Estic amb tu

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes.  No cal reservar amb antelació, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web de la iniciativa es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. 

Un projecte de país

Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries dibuixen un treball conjunt i transversal dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on es produeix, es cria o es cultiva allò que mengem.

foto_arxiu_d

foto_arxiu_c

foto_arxiu_b

Benvinguts a pagès Berguedà

Comentaris