Berga

L’Ajuntament de Berga confia saldar la meitat del deute amb el personal de l’hospital abans que acabi el segon trimestre

L’Ajuntament de Berga confia saldar la meitat del deute amb el personal de l’hospital abans que acabi el segon trimestre

L’Ajuntament de Berga segueix confiant en poder saldar la meitat del deute amb els treballadors de l’hospital abans que acabi el segon trimestre, tal com va prometre en el ple de març. L’Ajuntament no té diners per pagar el que els treballadors demanen i no en preveu tenir fins el 10 d’octubre. Ara bé, segons ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, el consistori espera rebre subvencions en els propers dies per a projectes que s’executaran a final d’any i, amb aquests diners, confia poder fer el traspàs de diners al personal i, així, complir la promesa amb el comitè.

Ara bé, a curt termini, el consistori només contempla fer efectiu el pagament dels 200.000 euros corresponents a les pagues extres de Nadal del 2012. Pel que fa als 200.000 euros de deute restants, corresponents a la part dels sous que el personal no va cobrar entre maig i octubre del 2015, l’alcaldessa ha recordat que, de moment, no hi ha cap acord plenari per traspassar-los, malgrat que sí que és un tema candent en les juntes del Patronat de l’Hospital.

Aquest dijous a la tarda el comitè de treballadors de l’hospital ha anunciat que emprendrà accions legals per reclamar aquests diners, que, concretament, són un 5% dels sous de sis mesos. En aquest sentit, Venturós ha recordat “el delicat moment de l’Hospital Comarcal i del Govern de la Generalitat” i ha enviat un missatge cap als treballadors: “Fem retrospectiva: mirem de qui és competència l’hospital, mirem qui ha de fer aquest traspàs, i després parlem d’on han de sortir els diners”.

El personal de l’hospital també esperava un compromís per escrit que expliqués que el pagament de les pagues extres de Nadal es farà abans del final del segon trimestre de 2018. Segons els treballadors, aquest escrit encara no els ha arribat. Per la seva banda, l’alcaldessa ha dit que aquest document és l’acta del ple del mes de març, on es va aprovar la moció entrada pel personal: “No hi ha escrit més oficial que l’acta d’una sessió plenària on els regidors han acorden fer efectiu el pagament”.

Ajuntament de Berga comitè de treballadors Deute hores extres Hospital de Berga Montse Venturós personal de l'hospital

Estic amb tu

Comentaris