La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-reig: el còctel d’un ‘Tossudament Llach’ inèdit

El concert Tossudament Llach surt per primera vegada de la demarcació de Girona per aterrar al poble més musical del Berguedà: Puig-reig. En el marc dels actes de la Festa Major, el pavelló d’esports purreigtenc acull aquest dissabte, 19 de maig, a les 20h, el concert que homenatja la figura de Lluís Llach i versiona els seus grans temes amb les veus de Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés i Beth i l’acompanyament de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. A més, a Puig-reig, el concert comptarà amb un convidat de luxe que omplirà l’escenari de rostres coneguts pel públic: la Polifònica de Puig-reig.

El director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, Jaume Lleixà, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la relació entre la simfònica i la polifònica fa anys que existeix. La complicitat va sorgir amb un concert al Gran Teatre del Liceu amb Josep Carreras i, posteriorment, formant part del projecte Cançó d’amor i de guerra. “Necessitàvem un cor i no vam dubtar en contactar amb la Polifònica”, ha dit Lleixà. El director de la Simfònica ha destacat la tasca de Ramon Noguera en la direcció de la polifònica i “el mèrit de fundar i professionalitzar un cor així en un municipi tan petit”.

Arran d’aquestes sinergies entre la Simfònica i la Polifònica, totes dues parts van arribar a l’acord de fer alguna actuació conjunta a Puig-reig. La primera idea era portar-hi la Cançó d’amor i de guerra, però, per dates, aquest any no ha estat possible. De cara a properes temporades, la idea no es descarta en absolut. En canvi, sí que s’ha pogut portar al poble el Tossudament Llach, que, malgrat ser un projecte aliè a la Polifònica, s’exhibirà a Puig-reig amb una col·laboració inèdita del cor local. Intervindran en tres o quatre temes, ha avançat Lleixà.

Tossudament Llach és el vuitè treball de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i és un recull antològic de la trajectòria de Lluís Llach, des dels seus inicis als escenaris fa 50 anys, amb una acurada recopilació d’una cinquantena de les seves peces més emblemàtiques, recollides en 1 temes. Algunes de les peces són només instrumentals, d’altres només cantades i d’altres cantades amb acompanyament instrumental. Segons Lleixà, els fans de Llach “s’ho passaran pipa” i els assistents que no siguin tan fanàtics tindran “una oportunitat diferent per acostar-se a la seva música”. A Puig-reig, a més, es podran tornar a sentir les veus dels quatre solistes de l’espectacle (Manu Guix, Beth, Elena Gadel i Roger Padullés), un fet que no passava des de l’estrena a l’Auditori de Girona.