Berga acull aquest diumenge la millor diada castellera de la seva història

La plaça de Sant Pere de Berga viurà aquest diumenge la millor actuació castellera que ha acollit mai Berga. Hi participaran la colla local, els Castellers de Berga, juntament amb dues de les millors colles del panorama casteller: els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Vilafranca. Els del Penedès preveuen descarregar-hi construccions de nou pisos i els mataronins esperen acostar-s’hi. Per la seva banda, els amfitrions, els Castellers de Berga, confien poder aprofitar el gruix de membres que tindran al darrere per intentar un 7 de 7, un 5 de 7 i la torre de 7.

Aquest últim castell és el cavall de batalla de la colla en les darreres setmanes. “Ja el volíem intentar per la Fira de Maig, però vam decidir esperar als Quatre Fuets”, ha explicat el cap de colla, Xisco Bonet, en declaracions a l’Aquí Berguedà. I ha afegit que es tracta d’un castell “extremadament tècnic” que, malgrat portar-lo molt ben preparat, caldrà molta concentració per tirar-lo endavant.

Pel que fa a les colles convidades, els números parlen per si sols. Sense anar més lluny, en el Concurs de Castells del 2016, els Castellers de Vilafranca es van consagrar com la millor colla del país. Per la seva banda, els Capgrossos van entrar al TOP-5, només per darrera dels vilafranquins, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Minyons de Terrassa.

La diada dels Quatre Fuets a Berga serà, com sempre, a la plaça de Sant Pere, a partir de 2/4 de 12 del matí. Segons Xisco Bonet, la plaça és “un escenari que agrada molt a totes les colles perquè és on es fa la Patum”. Pel que fa als convidats, el cap de colla ha explicat que “sempre hi hem tingut molt bon tracte, ens han acollit molt bé i ens hem entès sense cap problema perquè ens visitin diumenge”.

X