Els Castellers de Berga descarreguen la primera torre de 7 de la temporada en una diada d’estrenes a la plaça de Sant Pere

Es postulava com la millor diada de la història de Berga i ha complert els pronòstics. La plaça de Sant Pere ha vist alçar diversos castells de 8 i, fins i tot, un 3 i un 4 de 9 amb folre, gràcies al nivell de dues de les millors colles del panorama actual: els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Per la seva banda, els amfitrions, els Castellers de Berga, han estrenat tres castells que ja havien descarregat en temporades anteriors però que enguany encara no havien assolit: la torre de 7, el 5 de 7 i el 7 de 7.

El cap de colla berguedà, Xisco Bonet, ho ha confirmat al final de la diada: “Tot ha sortit tal com havíem previst”. L’únic contratemps ha estat a l’inici de la segona ronda, quan la colla ha desmuntat un 2 de 7, just abans que l’enxaneta fes l’aleta. Al final de la ronda, els de la camisa blava ho han tornat a provar i ho han aconseguit: tic verd a la torre de 7. En tercera ronda, i aprofitant el gran nombre de camises que hi havia avui a la plaça, els Castellers de Berga han descarregat un imponent 7 de 7.

cdberga-7de7

Les colles convidades han farcit la diada de castells de 8 i de 9. Els Castellers de Vilafranca, considerats la millor colla de Catalunya, han descarregat un 3 de 9 amb folre i un 4 de 9 amb folre i han carregat un 3 de 8 amb agulla que ha acabat cedint en el moment de començar a descarregar-lo. Els Capgrossos de Mataró, per la seva banda, han completat dos castells de 8: el 3 de 8 i el carro gros (4 de 8).

Els mataronins no han actuat en tercera ronda perquè la diada s’ha hagut d’acabar abans d’hora. La caiguda dels Castellers de Vilafranca en el 3 de 8 amb agulla ha causat diverses lesions entre les camises verdes i ha obligat a intervenir als serveis d’emergències. Les ambulàncies han hagut de marxar cap a l’hospital i, tal com marca el protocol, la diada s’ha donat per tancada amb els pilars de la canalla.

Malgrat el final agredolç, el cap de colla dels Castellers de Berga ha fet una valoració molt positiva de la diada. Ara, diu, toca treballar per repetir la torre de 7 en altres places de fora de Berga i “intentar fer el màxim de punts per entrar al concurs de castells de Tarragona”. El carro gros també és un repte i, segons Bonet, ja s’està treballant als assajos.

cdvilafranca-berga

capgrossos-mataro-berga

X