L’Ajuntament de Gironella augmenta el pressupost per a les llars d’infants per contractar més mestres

L‘Ajuntament de Gironella augmenta pel curs vinent el pressupost de les llars d’infants del poble. En total, s’afegeixen 6.300 euros als diners que ja es destinaven a la causa aquest any. Els objectius són poder donar major cobertura en horari de tarda a la llar d’infants Estel Gironella i reforçar la llar d’infants Estel Bassacs amb noves professionals.

L’augment del pressupost propiciarà la contractació d’una tècnica d’educació infantil -amb una jornada parcial de 25 hores a la setmana- i l’ampliació de dos contractes de treballadores actuals -que passaran a treballar 10 hores més-. El total de la despesa té un cost de 6.300 euros i aquests diners es trauran del fons de contingència.

L’alcalde de Gironella, David Font, va explicar en el ple d’aquest dilluns que la llar d’infants Estel Gironella ha augmentat el nombre d’infants en el torn de tarda, i això fa que necessiti més dedicació per part de les mestres. Pel que fa a la llar d’infants Estel Bassacs, l’augment de treballadores permetrà cobrir el servei en tot moment amb dues persones.

A banda, en resposta al regidor de l’oposició Marc Rojas (ERC), l’alcalde, David Font, va detallar que l’Ajuntament té a les seves mans un projecte d’ampliació de la llar Estel Gironella, que es va redactar l’any 2010 i que contempla la creació d’una nova aula en l’edifici annex del Solc. El batlle, a més, va afegir que la construcció d’aquesta nova aula està subjecte a un conveni amb la Generalitat per augmentar el nombre de places del centre. L’Ajuntament preveu inaugurar el projecte el curs 2019-2020.

Un pla d’accions adreçades als joves

El ple de juny també va aprovar per unanimitat el Pla Local de Joventut 2018-2022. El regidor de Joventut, David Saborido, va explicar que el nou pla és un document “cabdal per teixir, dissenyar i executar les polítiques de joventut que es porten a terme a la vila”, així com també les que s’executaran en el futur.

El pla és fruit d’anys d’estudi i mostra les necessitats, prioritats i demandes dels joves del municipi. S’ha redactat a partir de sessions de debat participatiu amb joves de totes les edats del municipi, però també, amb l’ajut de tècnics especialitzats, i la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Ferrer i Guàrdia. El document no només contempla actuacions des de l’àrea de joventut, sinó que també inclou un treball transversal i accions amb les àrees de cultura o esports, entre altres.

Expropiació forçosa dels terrenys de la plaça de l’Estació

El ple també va aprovar expropiar de manera forçosa els terrenys de la plaça de l’Estació (avinguda Catalunya, 59), que fins ara eren propietat d’ADIF. L’acció ja estava contemplada en el pressupost del 2018, i després del procés d’exposició públic es procedeix al tràmit de l’expropiació. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i amb els vots contraris de l’oposició, que ja va mostrar en el seu moment el seu desacord amb el pressupost destinat  a la plaça de l’Estació.

X