El berguedà David Cols obre una sala de room escape de terror a Sant Guim de Freixenet

El berguedà David Cols obre aquest cap de setmana la seva primera sala de room escape. És a l’històric hostal Ca la Maria, de Sant Guim de Freixenet, un municipi de la Segarra que fa frontera amb l’Anoia i és a una hora de Berga. La inauguració de la sala serà el proper dissabte, 9 de juny, coincidint amb la Fira de l’Ou de Sant Guim. Des de llavors, el local es convertirà en una casa de terror i en el primer room escape de la Segarra.

Cols fa més d’un any que és game master (director de joc) a les sales de room escape d’Insomnia Corporation a Gironella. La idea de muntar una sala a la Segarra no va ser premeditada, sinó una oportunitat inesperada: “Quan passa un tren com aquest, l’agafes”. Serà la primera experiència de Cols com a gestor d’una sala i la compartirà amb el Manel López, el seu soci.

Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà, aquest juny serà a Sant Guim per muntar i arrencar el negoci. També donarà les pautes a seguir a la persona que farà de game master a la seva sala. No serà ell mateix perquè vol seguir treballant a Insomnia. “M’ho puc compaginar”, assegura. A Sant Guim, el director del joc serà l’anoienc Dani Garcia. “És de la faràndula, com jo, i estic convençut que ho farà molt bé”, ha dit Cols.

La casa d’un assassí carnisser

El room escape de David Cols es diu La casa del caníbal i se centra en la història de Lázaro Expósito, un assassí de Sant Guim que fa anys que ha desaparegut. Expósito duia les seves víctimes a l’hostal, les matava i les esquarterava. Fins que un dia, l’any 2007, una de les víctimes va aconseguir escapar.

Quan la policia va entrar a Ca la Maria, Expósito ja no hi era. O no el van saber trobar. Des d’aleshores el cas va quedar encallat als jutjats. Però el 2017 un familiar de Lázaro Expósito va recuperar la finca i va decidir obrir-la perquè els curiosos i morbosos la visitin. Els veïns diuen que des del 2007 s’hi senten sorolls i hi passen coses estranyes. Només els més atrevits en podran treure l’entrellat.

La febre pels room escapes

“Ser friki s’ha normalitzat”. Aquest és, per a Cols, el motiu que justifica la febre pels room escapes que viu Catalunya. Ell té 35 anys i en fa 20 que és un fanàtic dels jocs de rol, de manera que aquesta fal·lera no el sorprèn: “Són una forma d’oci”.

A banda, el responsable artístic de La casa del caníbal assegura que entrar en una sala de room escape és “una activitat molt divertida i apta per a tots els públics”. De fet, un dels grans al·licients és que l’única eina necessària és la lògica: “No es pot portar mòbil i això t’ajuda a desconnectar i desestressar-te de la vida que portes fora”.

Compra la teva entrada per ‘La casa del caníbal’

X