La fira de Berga dedicada a les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries aterra a la plaça de les Fonts

Del passeig de la Pau a la plaça de les Fonts. La fira Ambsense de Berga canvia d’ubicació aquest juny amb l’objectiu de connectar dos eixos comercials i cívics (el passeig de la Pau i el carrer Major) i acostar el coneixement de les intoleràncies alimentàries i al·lèrgies al màxim de la ciutadania. Sigui com sigui, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha recalcat en roda de premsa que es tracta d’una mostra que “no busca una convocatòria massiva, sinó especialitzada i de qualitat”.

La fira celebra la tercera edició dissabte 16 de juny. Com en les dues anteriors, combinarà la venda de productes relacionats amb les al·lèrgies i les intoleràncies amb iniciatives per promoure el seu coneixement. A banda d’una dotzena de paradistes, hi haurà xerrades divulgatives, tallers culinaris, activitats infantils i espectacles per a totes les edats.

També es manté més o menys estable el pressupost que l’Ajuntament destina a la fira: uns 5.000 euros. A banda, el consistori manté la col·laboració amb l’Hospital Sant Bernabé de Berga i el gremi d’Hostaleria i Restauració.

Tot plegat per construir una de les poques mostres de la capital del Berguedà que no s’adrecen al total de la població, sinó que miren directament a un públic molt concret. De fet, diversos estudis demostren que les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries afecten entre un 7 i un 9% de la població. “És una especialització totalment buscada”, recorda Ribera.

ambsense-presentacio

La meteorologia, convidada habitual

L’Ambsense no acaba de tenir sort amb el temps. La primera edició va haver de canviar la seva ubicació per culpa de les pluges: s’havia planejat al passeig de la Pau però es va acabar fent al pavelló vell, per aixoplugar els expositors. L’any passat, el mal temps va obligar a ajornar la mostra. Aquest any l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament confia esquivar l’aigua i tenir un aterratge a la plaça de les Fonts lluït.

X