Bona part de Puig-reig no té internet des de divendres de Patum

Sense internet des de Patum. El nucli urbà de Puig-reig fa gairebé tres setmanes que no té cobertura mòbil. Divendres de Corpus, dia 1 de juny, va caure un llamp al repetidor de Movistar de Cal Teixidor, que dona cobertura a pràcticament tot el nucli urbà del municipi i les colònies més properes (Cal Prat, Cal Pons…). Des d’aleshores, Ajuntament i veïnat han emès diverses queixes cap a la companyia, però el problema persisteix i els purreigtencs han de sortir del poble cada vegada que necessitin internet.

L’alcalde del poble, Josep Maria Altarriba, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els tècnics de Movistar auguren que el problema se solucionarà en els propers dies, però lamenta que la situació s’hagi allargat tant temps. “Estic convençut que, si això hagués passat a l’àrea metropolitana, ja estaria solucionat”, assegura el batlle. Malgrat tot, Altarriba recorda que, al tractar-se d’una empresa privada, “l’Ajuntament no pot fer gaire més que pressió”.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, hi ha hagut reiterades queixes cap a la companyia però ni veïns ni corporació han obtingut “cap mena de resposta acceptable ni cap mena de solució”. Asseguren que la situació és “insostenible” i tot un trasbals, tenint en compte que no és un problema que depengui del municipi. “La situació respon a una actitud de desídia o mala fe de la companyia de telefonía Movistar”, recalquen. Per això, un cop torni la cobertura, Puig-reig meditarà fer reclamacions i demanar responsabilitats per els danys que aquesta situació hagi pogut ocasionar.

X