Avià aprofitarà l’estiu per tornar a construir el sostre acústic de l’Ateneu

La sala gran de l’Ateneu d’Avià tornarà a tenir un sostre acústic a finals d’aquest estiu. L’ajuntament avianès invertirà 110.000 euros en una de les reparacions més esperades pel poble, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa, Patrocini Canal. Per tal de fer front a les despeses, l’Ajuntament ha rebut un ajut de la Diputació d’uns 30.000 euros i ha demanat un crèdit sense interessos al mateix ens per cobrir la resta de l’actuació.

L’Ateneu va perdre el seu sostre acústic fa cosa de dos anys. Algunes peces s’havien desprès, hi havia guies en mal estat i plaques deteriorades. Per tot plegat, el consistori va decidir treure tot el sostre i començar a pensar en una reparació del tot inesperada.

Amb la retirada de les plaques, la sala va guanyar alçada però va perdre encant: el fals sostre millorava el condicionament acústic de la sala, creava una coberta plana i amagava instal•lacions que passaven per sobre, com el tub d’aire. Des de la seva retirada, tot això és a la vista del públic.

Festa Major a l’aire lliure

L’Ajuntament ja ha tret a concurs les obres i preveu iniciar-les aquest estiu. Segons Canal, faran la intervenció en els mesos de calor, ja que és l’època de l’any amb menys activitat a la sala.

De fet, per Festa Major (a finals d’agost), l’única activitat que s’hi preveu cada any és l’actuació de l’Agrupació Teatral Avianesa. Aquest any, ha dit Canal, hi ha dues opcions sobre la taula: llogar el Local Avianès o aplaçar la representació fins la tardor.

X