L’únic caixer de Vilada i Borredà tanca, tal com va anunciar, i obliga els residents a baixar a Berga per treure diners

Vilada i Borredà han perdut l’únic caixer automàtic que tenien. L’anunci que el BBVA va penjar a les portes de l’oficina de Vilada a mitjans de juny s’ha convertit en una realitat: el caixer automàtic compartit amb Borredà va deixar d’operar el passat 21 de juny. L’oficina del BBVA ja va deixar d’oferir l’atenció al públic fa uns quatre anys de manera sorprenent i el tancament del caixer també ha caigut com un gerro d’aigua freda als ajuntaments de Vilada i Borredà.

Ara, els habitants d’un i altre poble han d’anar a l’oficina del passeig de la Indústria de Berga a treure diners. “És un problema molt greu perquè tenim una població molt envellida i hi ha gent que no es pot permetre baixar a Berga cada cop que necessiti diners”, ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa de Vilada, Montserrat Badia. A més, assegura que un tancament de caixers automàtics augura un futur negre en qualsevol municipi:  “Si ens van traient serveis, els pobles petits estem abocats a la despoblació”.

Exploren alternatives

Montserrat Badia –que també és consellera comarcal- i l’alcalde de Borredà estan en contacte amb l’entitat bancària des del moment en què va anunciar que tancava. De moment, la resposta no ha estat la que esperaven: el banc ha tancat i l’única solució que els plantegen és que un comerciant disposi de l’aparell per extreure diners i faci la funció de banc per a aquells habitants que ho necessitin. “No és el que volem”, sentencia Badia. El banc, per la seva banda, no ha volgut fer declaracions.

Fa quatre anys, quan el BBVA va decidir deixar d’oferir l’atenció al públic a Vilada, ja es va seguir un procés similar al que han viscut ara amb el tancament definitiu del caixer. L’entitat va emetre un avís sorprenent i letal que en qüestió de dies va ser una realitat. Els dirigents municipals no volen que es repeteixi, però reconeixen que, un cop tancat, les expectatives són negres.

X