El Local del Blat estrenarà caixa escènica i instal·lacions de so i llum a principis del 2019

L’Ajuntament de Gironella ha tret a concurs les obres de condicionament del Local del Blat, que milloraran les instal·lacions d’electricitat i climatització i adequaran l’espai perquè s’hi pugui fer teatre. El valor estimat del contracte és de 347.315,01 euros i es preveu que les obres comencin al setembre i durin un màxim de 5 mesos. Per tant, el local estarà enllestit durant el primer trimestre de 2019.

Aquesta reforma transformarà el Local del Blat en un espai escènic-musical ben equipat per la realització d’espectacles teatrals i musicals ja que s’adequarà l’escenari i es construirà una caixa escènica completa, amb maquinària escènica per a cortinatges, galeria de treball lateral, i talls i carrils motoritzats. A més, també s’instal·larà l’equipament d’il·luminació i àudio.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, regidor de cultura, explica que aquestes obres permetran disposar d’un local amb molt bones condicions per dur a terme actuacions de teatre i música, i assegura que les entitats del municipi en sortiran beneficiades ja que el local “tindrà unes condicions d’equipament òptimes, i permetran destacar la posada en escena de festivals i actuacions”. Vall afegeix que durant aquesta legislatura s’ha treballat per oferir una “programació cultural constant” i que aquesta ha evidenciat que calia fer una inversió per poder-la continuar, ja que “les necessitats escèniques ho requerien, i també la resposta de la gent ha sigut molt positiva”.

La licitació, que va sortir publicada al BOPB i al perfil del contractant, contempla la substitució de l’escenari desmuntable actual per escenari d’obra, la implantació d’un sistema d’aire condicionat, la remodelació del sostre de la sala per guanyar més alçada, l’adequació del magatzem i el lavabo posterior a l’escenari i la construcció d’una sala de mòduls de control d’accessos, guarda-roba, bar i cabina de so i llum. A més, també es construirà una caixa escènica completa i s’hi instal·larà la infraestructura i l’equipament d’il·luminació i d’àudio.

X