Ciutadans està creant “estructures” al Berguedà per presentar-se a les eleccions municipals del 2019

Ciutadans (C’s) té la intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2019 en alguns municipis del Berguedà. Fonts del partit han confirmat a l’Aquí Berguedà que estan “creant estructures” a la comarca amb l’objectiu d’acabar obtenint representació als ajuntaments. De moment, l’organització territorial del partit no parla de llistes, noms ni municipis, però sí que assegura que “s’estan començant a assentar els fonaments del projecte”.

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, el partit ja s’ha posat en marxa en pràcticament totes les comarques interiors. De moment, hi ha hagut contactes amb persones, entitats i col·lectius del Berguedà, el Bages, Osona i Anoia, però el projecte encara és molt embrionari. De fet, fonts del partit asseguren que ni tan sols es parla de llistes al litoral i a l’àrea metropolitana, punts del país on el partit ha demostrat tenir un important nombre de votants en eleccions generals i autonòmiques.

Al Berguedà, Ciutadans va sorprendre en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el 21 de desembre, amb més d’un miler de vots a Berga i més de 300 a Gironella i Puig-reig. A Berga, de fet, el partit taronja va ser la tercera força més votada, a anys llum de Junts per Catalunya i Esquerra, però per sobre de la CUP, el PSC, Podem i el PP. Això sí, en gairebé tots els casos la irrupció de C’s va anar en detriment dels partits unionistes, ja que l’independentisme (JxCAT, ERC i CUP) va guanyar amb escreix en els 31 municipis de la comarca.