El Govern destinarà mig milió d’euros a millorar la seguretat en carreteres com la C-16

El Govern de la Generalitat de Catalunya destinarà mig milió d’euros a actuacions en els talussos de les carreteres catalanes que suposin un risc per als conductors. Isidre Gavín, secretari general de Territori i Mobilitat, i Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit, ho han anunciat aquesta setmana als alcaldes del Berguedà, pocs dies després que un despreniment causés una víctima mortal a la C-16, a la Nou de Berguedà.

El Govern català realitzarà més de 90 inspeccions en la xarxa de carreteres del país en les properes setmanes. En funció d’aquestes inspeccions, realitzarà actuacions en els talussos més urgents i hi destinarà un màxim de mig milió d’euros. A banda, i donada la petició concreta feta des del Berguedà, se supervisarà l’estat de la carretera que enllaça Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet.

En el primer semestre de 2018, s’han registrat 440 incidències a les carreteres catalanes relacionades amb els despreniments. El Departament de Territori i Sostenibilitat ho associa a les pluges abundants que ha patit el país en els primers mesos d’any. Al Berguedà hi ha hagut més d’un ensurt a la C-16, però no ha estat fins la mort d’un conductor, aquest juny, que s’han encès les alarmes del Govern.

El Consell Comarcal del Berguedà es va posar en contacte amb la Generalitat tant bon punt es va conèixer la notícia de l’accident. L’objectiu era trobar solucions, i el pla segueix endavant. Aquest dimecres, 18 de juliol, Gavín i Gendrau es van reunir amb el vicepresident del Consell Comarcal, Abel Garcia, i representants de diversos ajuntaments del Berguedà per explicar-los el pla d’actuació.

En la trobada, Garcia va destacar la “ràpida resposta” del Govern a les demandes fetes des del Berguedà. Segons explica el Consell en un comunicat, “analitzar i intervenir en aquells talussos que ho requereixin incrementarà la seguretat de moltes persones que, ja sigui durant la setmana o el cap de setmana, utilitzen la carretera C-16″.

reunio-territori