Berga repara uns 16 metres de claveguera en mal estat, al sud del passeig de la Pau

L’Ajuntament de Berga començarà a tapar la claveguera de la rotonda de la Patum en els propers dies. Els ruixats dels últims dies han obligat a aturar les obres, i això ha endarrerit l’enjardinament de la rotonda. “Hem preferit esperar que s’assequés tot per evitar despreniments”, ha argumentat el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, en declaracions a l’Aquí Berguedà.

La rotonda està en obres des de mitjans de juny com a conseqüència de l’ensorrament d’un tram de claveguera que passa per sota. Un forat a la part enjardinada de la rotonda va encendre les alarmes i va empènyer l’Ajuntament a obrir el jardi per veure què hi passava. Un cop obert, van descobrir que s’havien ensorrat cinc metres de claveguera i, amb el pas dels dies, van constatar que hi havia fins a 16 metres de claveguera malmesos.

Tot això ja s’ha arreglat però el tub de claveguera segueix a la vista dels vianants. L’Ajuntament va aturar l’enjardinament de la rotonda i va destinar el personal de la brigada a altres obres de la ciutat. Quan acabin, tornaran a treballar a la rotonda. Segons el regidor Camps, el restabliment de la normalitat a la zona no s’hauria d’allargar massa però ha mantingut la prudència: “En temes de jardineria sempre s’acostuma a estar més pendent de la meteorologia que de res”. El temps, doncs, serà el que marqui la fi de les obres al capdavall del passeig de la Pau.

Un pou per facilitar l’accés al clavegueram

La brigada ha aprofitat les obres per construir un pou que faciliti l’accés al clavegueram de la zona. D’aquesta manera, quan s’hagi de tornar a baixar a la claveguera serà més senzill. Camps ha explicat que la construcció és important, ja que Berga té pocs pous i això és un problema sempre que cal fer algun tipus de reparació en la xarxa. Segons el regidor, “mai s’ha invertit en clavegueram” i això fa que ara sigui “complicat” controlar tot el que hi passa.