Es recomana evitar els accessos a les lleres del riu Llobregat per la crescuda del cabal

A causa de les fortes pluges dels darrers dies, l’ACA  ha informat de dos increments del cabal de desembocament de la presa de la Baellls, fa tres dies fins als 18’5m3/s i just ahir, s’obria fins als 23’5m3/s. Per aquest motiu, ha recomanat que a les poblacions berguedanes de Cercs, Berga, Olvan, Avià, Casserres, Gironella i Puig-reig evitin els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell.

Així ho han fet ja a la vila de Gironella, on l’Ajuntament ha anunciat a través de les xarxes del tancament dels accessos a la llera del riu Llobregat per la crescuda del cabal del riu. Per aquest motiu, també s’ha vist afectat un dels actes de la festa major infantil, el concurs de pesca sense mort, que ha estat anul·lat.

Aquest matí, Protecció Civil ha desactivat el Pla INUNCAT arreu del territori perquè es dóna per finalitzat l’episodi fort de pluges. L’estació de Gisclareny és la quina més pluja va acumular ahir, amb un total de 47 l/m2. Per darrere, hi trobem la del Santuari de Queralt i Castellar de n’Hug, amb 37 l/m2 cadascuna i molt a prop, Guardiola de Berguedà, amb 34 l/m2. Finalment, les dades de La Quar, on pràcticament no va ploure (3 lm/2).

X