El “Paral·lel Festival” ratifica el seu compromís amb la natura i el Berguedà

El Paral·lel Festival es consolida al Berguedà amb la seva tercera edició. El festival íntim de música electrònica se celebrarà el cap de setmana del 31 d’agost al 2 de setembre, i enguany estrena nova localització gairebé a tocar de l’anterior. El nou escenari serà l’entorn de l’hotel El Jou, complint així el desig de l’organització de mantenir-se dins del terme municipal de Guardiola de Berguedà. El leitmotiv del festival són, un any més, el respecte per la natura, la cerca de la intimitat i la singularitat musical.

Aquest 2018, l’organització ha instaurat una taxa verda de 5 euros a tots els vehicles privats que arribin al festival, i tota la recaptació d’aquesta es destinarà als cossos forestals ADF del Berguedà. Aquesta mesura, expliquen, té a veure amb la seva voluntat de preservar l’entorn natural, que ja procuren repartint entre els assistents cendrers portàtils així com bosses d’escombraries per tal de deixar l’espai el més net possible. A més, també posen a disposició dels assistents el servei de sis busos que cobreixen la ruta des de Barcelona fins a Guardiola, així com incentiven a l’ús del transport públic o vehicles compartits.

La idea de festival petit, la qual entenen com a idea de futur, asseguren que és la seva major particularitat, i la defensen limitant a les 1000 persones l’assistència. En aquests moments, ja s’han venut 850 entrades, de les quals un 60% a persones estrangeres. Aquest número, sumat al personal, premsa i membres de seguretat, s’acosten al nombre marcat, que podria completar-se per primera vegada en la història del festival.

En l’aspecte musical, base fonamental del Paral·lel, hi ha programades més de 35 hores de música repartides de divendres a diumenge. Un total de 14 artistes internacionals provinents de nou països diferents, tant consagrats com emergents, mostraran les seves qualitats en la música electrònica experimental, techno i ambient. A més, també es duran a terme jornades de professionalització sota el nom de Paral·lel Plus+ per completar l’experiència.

Pacte amb el Berguedà

L’organització del Festival Paral·lel assegura buscar el retorn a les poblacions berguedanes. Per aquest motiu, expliquen que treballen amb proveïdors locals i que han treballat amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per a contractar treballadors de la comarca. A més a més, l’entitat torna a implementar la campanya “Jo sóc del Berguedà”, que permet als assistents berguedans un descompte directe de 20 euros sobre el preu de l’entrada general.

El pressupost del festival arriba als 110.000 euros, suposant un increment de 16.000 euros respecte de la primera edició.

X