Cicle Tardor AJBerga

Berga, Societat

La matriculació als cursos de català per a adults del Servei Local de Català començarà el 12 de setembre

La matriculació als cursos de català per a adults del Servei Local de Català començarà el 12 de setembre

El Servei Local de Català de Berga posa en marxa al setembre la nova edició dels cursos de català per a adults. El servei, impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, té com a finalitat fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana a través de formació presencial i a distància adreçada a persones adultes. Concretament, s’oferiran cursos de nivell bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior de català per a persones majors de 18 anys i també per a majors de 16 anys que no hagin realitzat l’escolarització obligatòria a Catalunya.

Les persones interessades a cursar la formació hauran de realitzar una prova de nivell, a excepció d’aquelles que acreditin el seu grau de coneixement de la llengua a través d’un certificat de coneixements reconegut. Les proves es realitzaran a l’Oficina Jove del Berguedà els dies 12, 13, 14, 18 i 19 de setembre, de 10 a 11 del matí i d’1 a 2 del migdia. A més, també s’ha establert un dia per poder fer la prova en horari de tarda: el 17 de setembre, de 3 a 4 i de 6 a 7 de la tarda.

El període d’inscripció per formalitzar la matrícula de la majoria dels cursos estarà obert del 12 al 19 de setembre d’11 del matí a 1 del migdia, mentre que les persones que vulguin accedir al nivell C2 hauran d’inscriure’s el 21 de setembre, a les 9 del matí. En aquest cas, les places seran limitades i serà necessari presentar el certificat corresponent al nivell C1 en el moment de la inscripció. La matriculació es realitzarà a l’Oficina Jove del Berguedà i el preu variarà en funció del nivell que es vulgui cursar, tot i que s’oferiran una sèrie de reduccions en l’import de les formacions per a les persones en situació d’atur i per a famílies nombroses, entre d’altres.

Les classes dels cursos de català per a adults començaran el 24 i 25 de setembre i tindran una durada anual dividida en tres trimestres. L’alumnat que aconsegueixi superar la formació satisfactòriament rebrà un certificat expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística equivalent als certificats homologats per la Direcció General de Política Lingüística que alhora tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).

Classes de català per a adults Consorci per a la Normalització Lingüística cursos català Servei Local de Català de Berga

Estic amb tu

Comentaris